Rus turistin yılbaşı tercihi Türkiye ve St. Petersburg

Yılbaşı tatilini yurtdışında yapmayı seçen bağımsız Rus turistlerin en çok Türkiye'ye gitmek üzere uçak bileti satın aldıkları, yeni yılı kendi ülkelerinde karşılamak isteyenlerin ise en çok St. Petersburg'a gitmeyi tercih ettiği öğrenildi.

03/12/2021 11:57
Rus turistin yılbaşı tercihi Türkiye ve St. Petersburg

Rus bilet satış sitesi Aviasales’te yer alan verilere göre yılbaşı tatilini yurtdışında yapmayı seçen bağımsız Rus turistler en çok Türkiye'ye gitmek üzere uçak bileti satın alıyor. Sputnik'te yer alan habere göre, yeni yılı kendi ülkelerinde karşılamak isteyenler ise en çok St. Petersburg'a gitmeyi tercih ediyor.

Aviasales basın dairesinden yapılan açılamada, “St. Petersburg geleneksel olarak en popüler iç destinasyon, Türkiye ise en popüler dış destinasyon oldu. Ayrıca Gürcistan, Macaristan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Sri Lanka, bağımsız Rus turistlerin yeni yıl tatilini geçireceği ilk 5 ülke arasında yer aldı” ifadelerine yer verildi.

Türkiye biletlerinin fiyatları, 19 Bin Ruble

Sitedeki verilere göre yeni yıla yönelik Türkiye biletlerinin fiyatları, gidiş-dönüş olarak 19 Bin Ruble'den (3 Bin 465 TL), Rusya’dan direkt uçak seferlerinin olmadığı Gürcistan biletleri 29 Bin Ruble'den (5 Bin 290 TL), Macaristan biletleri 22 Bin Ruble'den (4 Bin 10 TL), BAE biletleri 26 Bin Ruble'den (4 Bin 740 TL) ve Sri Lanka biletleri de 65 Bin Ruble'den (11 Bin 850 TL) başlıyor.

Rusya’nın içinde ise yılbaşı tatiline yönelik Moskova-St. Petersburg gidiş-dönüş uçak biletleri 5 Bin Ruble'den (910 TL) başlıyor. İkinci sırada bilet fiyatları 10 Bin Ruble'den (Bin 829 TL) başlayan Soçi kenti yer alıyor. Üçüncü sırada, uçak gidiş-dönüş bilet fiyatları 8 Bin Ruble'den (Bin 460 TL) başlayan Kaliningrad, dördüncü sırada 9 Bin Ruble'den (Bin 640 TL) başlayan Krasnodar ve beşinci sırada 11 Bin Ruble'ye (Bin 825 TL) gidiş-dönüş biletinin temin edilebileceği Kavminvodı yer alıyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.