Rus turistin ideal tatil süresi ne kadar?

Rusya’nın en büyük iş ilanları hizmeti veren şirketlerinden Superjob anketlerinin sonuçları, salgından sonra çalışan birçok Rusun tatil uzunluğuna ilişkin tutumlarının değiştiğini gösterdi.

20/09/2021 11:07
Rus turistin ideal tatil süresi ne kadar?

14-16 Eylül 2021 tarihlerinde Rusya’nın tüm bölgelerinden 18 yaş üstü ekonomik olarak aktif nüfus arasında bin 600 kişiyle gerçekleştirilen ankete göre, Rusların yüzde 30’u kendileri için en ideal tatil süresinin 4 hafta olduğunu vurguladı.

Katılımcıların diğer yüzde 23’lük kısmı dört haftadan uzun bir tatilin ideal olduğunu düşünürken, 2019 yılında yapılan ankette yüzde 15 olarak kaydedilen verilerle karşılaştırıldığında bir aydan fazla tatil yapmak isteyenlerin oranının yüzde 8 arttığı gözlemlendi.

Rus turist uzun tatil seviyor

Çalışan Rusların yüzde 19’u üç haftalık tatili dinlenmek için ideal bir seçenek olarak nitelendirirken, yüzde 17’si ise 14 gün tatil yapmanın yeterli olduğunu aktardı.

Rusların yüzde 3’ü için ise sadece on gün tatilin yeterli olduğu anlaşılırken, SuperJob analistleri tarafından yapılan açıklamada aynı zamanda 10 gün veya 2 haftalık kısa tatillerin genellikle 24 yaşın altındaki gençler ve 30 bin rubleden az geliri olan Ruslar tarafından ideal olarak kabul edildiği vurgulandı.

Ruslar yeni yılda ne kadar tat,l yapacak?

Yakın zamanda Rusya hükümeti tarafından Rusların yeni yılda ne kadar tatil yapacağı açıklanmıştı. Gazetem.ru'da yer alan habere göre, bu yılın son günü olan 31 Aralık 2021 Cuma gününü tatil ilan eden hükümet, Rusya’nın yeni yıl tatilinin 9 Ocak 2022 Pazar tarihinde son bulacağını, 10 Ocak 2022 Pazartesi günü ise yeni yılın ilk iş gününün başlayacağını


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.