Rus turist tatil planında değişiklik yaptı

Yeni yaptırım endişesi, Ruble'deki değer kaybı Rusyalı turistlerin yaz tatili planları için Rusya'yı cazip hale getiriyor.

22/05/2018 13:30
Rus turist tatil planında değişiklik yaptı

Biletix verilerine göre, Haziran-Ağustos ayı için uçak bileti satışları geçen yıla kıyasla yüzde 8 arttı. Rusya içi destinasyonlarda ise, bu oran yüzde 21. Ayrıca satılan biletlerin yarısı ülke içi destinasyonlara.

Türkrus'ta yer alan habere göre, en çok bilet satılan ilk 10 destinasyon Simferopol, Soçi, Anapa, Krasnodar, Burgaz (Bulgaristan), Tivat (Karadağ), Mineralniye Vodı, Tiflis, Barselona ve Batum.

Anapa ve Mineralnıye Vodı satışları yüzde 35-44 arasında artarken, Soçi bilet satışları da yüzde 13 artmış durumda. Simferopol ise yüzde 15'lik düşüşe rağmen halen ilk sırada. Burgaz ve Batum da bilet satışlarının düştüğü destinasyonlardan.

Yüzde 36'sı bu yaz Kırım'a gidecek

OZON.travel'a ait istatistikler de aynı tabloya işaret ediyor. Seyahat edenlerin yüzde 36'sı bu yaz Kırım'a gidecek. Dünya Kupası'nın ev sahibi şehirlerinden Krasnodar'a da bilet satışları yüzde 27 arttı. Japonya'nın Rusya vatandaşı turistlere karşı sıkı vize rejimini yumuşatması da bu ülkeye satılan uçak biletlerini arttırmışa benziyor.

Skyscanner verilerine göre, Rus turistler için en kârlı yurtdışı destinasyon Abhazya. Bu ülkede iki kişinin her şey dahil iki hafta tatil yapmasının maliyeti 1400 dolar civarında. Azerbaycan ve Vietnam da ucuz tatil sunan ülkelerden.

Konuyu haberleştiren Rossiyskaya Gazeta söz konusu reytinglerde Türkiye'nin adının geçmemesini Türkiye seyahatlerinin neredeyse tamamen tur firmaları üzerinden organize ediliyor olmasıyla açıklıyor. Rusya Tur Operatörleri Birliği daha önce Türkiye'de tatil taleplerinin geçen yıla kıyasla iki kat arttığını açıklamıştı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.