Rus turist ne sıklıkla tatile çıkıyor?

Rusya’nın dev çevrimiçi uçak bilet satış hizmeti Aviasales anketleri, pandemide seyahatlere getirilen kısıtlamaların Batı yaptırımlarıyla da sürdüğü ülkedeki vatandaşların son iki yılda ne sıklıkla seyahat edebildiğini gözler önüne serdi.

11/03/2023 12:25
Rus turist ne sıklıkla tatile çıkıyor?

Ankete göre Rusların yüzde 12’si, 2021-22 döneminin tatilsiz geçirirken, anketi yanıtlayanların yüzde 13’ü son iki yılda yalnızca bir kez tatil yapabildiğini, yüzde 27’si ise iki kez tatile çıkabildiğini söyledi. Çalışmaya katılanların yüzde 64’ü, tatillerinde seyahat etmediğini vurgularken, bu yanıtı verenlerin tatilini evde ya da memleketlerinde geçirdiği ortaya çıktı.

Anket sonuçlarına göre tatil eksikliğinin zihinsel durumu etkilediği de gözlemlenirken, buna göre tatil yapamayanların yüzde 34’ü kronik boşluk ve yorgunluk hissettiğini söylerken, tatili kaçıranların yüzde 18’i stres altında olduğunu, diğer yüzde 18’i ise kendisini sinirli ve saldırgan hissettiğini itiraf etti.

Araştırmanın yazarları, incelemelerin tatil yapamayanların tamamen rahatlama arzusuna ulaşamaması nedeniyle hayal kırıklığı ve depresif duygulara eğilimli olabildiğini doğruladığına dikkat çekerken, uzmanlar, tatil planlamasında çeşitliliğe duyulan ihtiyacın altını çiziyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.