Rus turist BionTech aşısı olmak için Türkiye’ye geliyor

Türkiye’nin ülkede bulunan yabancılara ve turistlere, koronavirüs aşısı olma izni vermesi, Rusya'da olumlu karşılandı.

19/01/2022 22:11
Rus turist BionTech aşısı olmak için Türkiye’ye geliyor

 

Türkiye’deki birçok özel hastanenin Rus ve diğer yabancı turistlere bu hizmeti sunmaya hazır olduklarını açıklamasının ardından Rus tur operatörleri aşı turları satmaya başladı. Her yıl milyonlarca Rus turist tatil için Türkiye'yi tercih ediyor.

Tur operatörleri, Türkiye'nin bu kararını fırsata çevirerek aşı turları düzenlemeye başladı. Farklı nedenlerden dolayı Rus aşısı Sputnik V ile aşılanmak istemeyen çok sayıda Rus vatandaşının Türkiye’ye gitmeyi düşündüğü belirtiliyor.

Turistlerin Türkiye'de en az iki hafta kalması gerekiyor

Uzmanların hatırlatma aşılarının farklı tür aşılarla yapılması önerisi de bu kararı almak isteyen Rusları cesaretlendiriyor.

Haberrus'ta yer alan habere göre, Türkiye’de Rus ve yabancı turistlere sunulan Pfizer aşısının Sputnik V gibi iki bileşenli olduğunun altını çizen uzmanlar, Türkiye’de turistlerin en az iki hafta kalması gerekeceğini, ya da 2 hafta içerisinde iki kez Türkiye’ye gitmesinin gerekeceğini hatılatıyor.

Pfizer / BionTech, Avrupa’ya seyahati mümkün kılıyor

Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR, konuya ilişkin yayınladığı açıklamasında Türkiye’de aşı olmak isteyen yabancıların randevu almadan sadece pasaportlarını yanında bulundurarak aşı olabileceğini belirtiyor.

Yabancılar, aşıların her bileşenini 400 TL’ye (2 Bin 200 Ruble) satın alıp yaptırabiliyor. Pfizer / BionTech aşısı olan Rus turistler Avrupa Birliği tarafından kullanılan COVID-19 aşısı sertifikası “Green Pass” alabiliyor.

Rusya’da Pfizer / BionTech resmi olarak tanınmadığı için aşı sertifikası geçerli olmayacak. Ancak, Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova geçtiğimiz günlerde diğer ülkelerde aşı olan Rus ve yabancıların ülkeye geldiklerinde antikor testi yaptırarak altı ay süreyle sertifika alabileceklerini söyledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.