Rus turist 2024'te de Türkiye'ye gelecek

Rus Tur Operatörleri Birliğin ATOR’da yer alan habere göre, Rus turistlerin 2024 sezonunda da tatil tercihlerinde köklü bir değişiklik olmayacak. Türkiye, Rus turistler arasında popülerliğini koruyacak. BAE, Tayland, Mısır, Maldivler, Sri Lanka ise Türkiye’yi takip eden diğer destinasyonlar arasında yer alacak.

11/01/2024 11:56
Rus turist 2024'te de Türkiye'ye gelecek

Tur operatörleri, tur satışlarının dinamiklerinden yola çıkarak 2024 sezonunda Rus turistlerin 2023’e göre daha fazla yurtdışına seyahat etmesini bekliyor. Tatil ve tur satışları konusunda ise en önemli artışın Türkiye’de olacağı öngörülüyor.

EN BÜYÜK ARTIŞ TÜRKİYE’DE OLACAK

PEGAS Touristik, “2024 yılında başta Türkiye olmak üzere hem premium segmentte hem de Türkiye’deki yeni destinasyonlarda gönderilen turist sayısında artış bekliyoruz” dedi

FUN&SUN önümüzdeki yıl uçuş programını Moskova ve St. Petersburg’dan Dalaman’a, Moskova’dan Bodrum’a yeni uçuşları da kapsayacak şekilde genişleterek Türkiye satışlarını yüzde 33 oranında artırmayı hedefliyor.

TAYLAND VE DİĞER DESTİNASYONLARIN BÜYÜMESİ DEVAM EDECEK

PEGAS Touristik, FUN&SUN, PAC Group, Intourist ve Russian Express’e göre ise Rus turistler gelecek yıl daha sık olarak Tayland, Sri Lanka, Çin (Hainan) ve Vietnam’da tatil yapacak. Bu listenin lideri Tayland olacak. FUN&SUN, “2024’te öngörülen büyüme Tayland için yüzde 9, Sri Lanka içinse yüzde 2. Uzun süredir erişilemeyen Çin de dahil olmak üzere diğer Asya ülkeleri de güçlenecek. Bastırılmış seyahat talebi burada birikti” dedi.

BAE VE MISIR 2024’TE DAHA FAZLA RUS ÇEKEBİLİR

2024’te Rus turist akışında büyüme gösterebilecek ülkelerin tahmin derecelendirmesinde birçok tur operatörü BAE ve Mısır’ı gösteriyor. FUN&SUN, “Tahminlerimize göre 2024 yılında BAE’de tur satışları yüzde 21, Mısır’da ise yüzde18 artacak” dedi.

PEGAS Touristik’te Mısır satış hacimlerinin de artacağına inanılıyor. Ancak Mısır konusunda Vestnik ATOR’un görüştüğü turizm perakende temsilcileri ortaklarıyla aynı fikirde değil. Moskova’dan bir seyahat acentesinin temsilcisi, “Mısır’a tur alıyorlar ama talebin yüksek olduğu söylenemez. Sebebini açıklamak zordur. Bazıları bu destinasyondan bıktı, diğerleri ise 2023 fiyatlarından memnun değildi” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.