Rus pazarında küçüklere hayat yok

Rus Turizm Endüstrisi (RST) basın sözcüsü İrina Tyurina, Rusya’daki bazı orta büyüklükteki tur operatörlerin Haziran 2015’te piyasadan çekilebileceğini söyledi.

31/12/2019 23:40
Rus pazarında küçüklere hayat yok

Piyasada “Temizlenme” işlemlerinin devam edeceğine dikkat çeken Tyurina, “Şu anda birçok tur operatörünün piyasadan çekilmek istediklerini duyuyoruz. Ancak onları durduran Roza Vetrov tur operatörünün başından geçenlerdir. Bilindiği gibi tur şirketi ‘medeni bir şekilde’ piyasadan çekildi, müşterilere de tazminatları ödendi ancak şirketin sahibi şu an ev hapsinde. Bu nedenle tur operatörleri şu anda sıkı sıkı tutunmaya çalışıyorlar. Ama yine de piyasanın temizlenmesi devam edecek.

Birçok orta büyüklükteki tur operatörleri maddi durumları olmadığı için yeni dönem için mali teminatların kayıtlarını yaptırmıyorlar.  31 Mayıs tarihi kayıtlarda temizlenme tarihidir. Bu tarihte de onlar piyasadan çekilecekler. Umarım turistler için bu temizlenme süreci geçtiğimiz yılki gibi sancılı geçmez “dedi.

Yurtdışı tatilinden vazgeçen birçok Rus turistin bu sene tatillerini ülke içerisinde geçireceklerini kaydeden Tyurina, turistlerin öncelikli tercihleri arasında Krasnodar bölgesinin yer aldığını  söyledi. Tyurina, “Rus turistlere Anapa, Gelencik ve Soçi dışında kalabalık olmayan başka tatil beldelerinin de olduğunu duyurmak lazım” diye konuştu. (Gazetem.ru)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.