Rus milyarder Prohorov'dan Çeşme'ye, 100 Milyon Dolarlık otel...

Rus milyarder Prohorov, Çeşme'de aldığı araziye 100 milyon dolarlık otel kurmak istiyor. Deniz sporlarına merakı ile de tanınan Prohorov, Çeşme'ye dünyanın önde gelen su sporları merkezlerinden birini yapmak istediği kaydedildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Rus milyarder Prohorov'dan Çeşme'ye, 100 Milyon Dolarlık otel...

Forbes dergisine göre dünyanın 39'uncu, Rusya'nın ise 2'nci zengini olan Mihail Prohorov, Çeşme'ye 100 Milyon Dolar yatırım planlıyor. Prohorov Çeşme'deki 175 dönümlük araziyi 20 Milyon Dolara aldığı belirtilirken, yatırımın başlaması içine Turizm Bakanlığı'nın onayı bekleniyor.

 

 

Referans gazetesine açıklamalarda bulunan Prokhorov'un Türkiye'deki şirketi Windguru'nun Genel Müdür Kerim Özsoydan, "Biz de tüm hazırlıkları tamamlayıp binlik ve 5 binlik planlarını Turizm Bakanlığı'na teslim ettik. Bakanlığın bölgedeki planlama çalışmasını tamamlamasını bekliyoruz. Biz hemen kazmayı vuracak aşamadayız" dedi.

 

 

Dünyanın en ünlü mimarlık  şirketlerinden Wood&Baget tarafından tasarlanan otel projelerinin, 400-500 yataklı 100 Milyon Dolarlık bir yatırım olacağını  söyleyen Özsoydan, "Yüksek katı olmayan, arazinin eğilimiyle doğru orantılı, denizden bakıldığında yalnızca yeşil alanların görüldüğü bir mimari olacak. Burayı yalnız otel değil, deniz sporları merkezi olarak da planlıyoruz." şeklinde konuştu.

 

 

Ayrıca arazi içine 10-15 süper lüks villanın da yapılacağını belirten Özsoydan, “Bu villalar da Rusya'nın önde gelen zenginlerine satılacak. Akla gelmeyecek yatırımlar, Çeşme'ye gelebilir. Bu sadece bir başlangıç olacak" ifadelerini kullandı.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.