Rus Bayramı, Antalya'nın yüzünü güldürdü...

Paskalya ve Rus Bayramları'nın bu yıl mayıs ayında uzun bir tatil dönemine denk gelmesi, özellikle Belek bölgesindeki otelleri doldurdu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Rus Bayramı, Antalya'nın yüzünü güldürdü...

Cornelia De Luxe Resort ve Cornelia Diamond Golf Resort & Spa Otelleri ile Antalya’da Belek Bölgesi turizminin en önemli tesisleri arasında yer alan Cornelia Hotels Grubu, yaz turizmi ve Belek’in 2013 yılı beklentilerini değerlendirdi. Cornelia De Luxe Resort Otel’de  yapılan Basın Toplantısında konuyla ilgili açıklamalar yapan Cornelia De Lux Resort Otel Genel Müdürü Ali Şahin ve Cornelia Diamond Golf Resort & Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, 2012 yılının Türkiye ve Antalya turizmi açısından zorlu geçtiğini ama 2013’ün genel görünümünün olumlu olduğunu söylediler.

Belek Bölgesinin Türk Turizminin kartviziti olduğunu ifade eden Zafer Alkaya ve Ali Şahin; bölgenin bu özelliğini korumak için çalıştıklarını, Belek Bölgesi Turistik Tesislerinin kalitesi, çevre kalitesi ile bütünleştiğinde tüm dünyanın konuştuğu bir turistik bölge olacaağını belirttiler.
 
Erken Rezervasyon bilincinin Türkiye’de artmasının yaz turizmi için yerli turist oranının artmasını sağladığını belirten Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya; “Şu andaki tablo 2013 yılında Belek bölgesinde %10’lık bir artış olacağının sinyalini vermektedir. Ancak sezonun tümünü düşünerek hareket etmek zorunda olduğumuzu unutmamalıyız. Genel olarak Türkiye’nin ve Antalya’nın tanıtımı beklenen artışın en önemli unsurudur.
 
Motivasyonu tam olan sektörümüz, Yunanistan, İspanya ve Mısır gibi tanıtım sıkıntısı olmayan lokasyonlarla başarılı şekilde rekabet etmektedir. Belek bölgesinde turistin otel dışına çıkmasını sağlayacak çevresel, sanatsal, tarihsel düzenlemelerin yapılması ve tanıtılması halinde Belek bölgesi tüm dünyanın konuştuğu bir destinasyon haline gelecektir.”  dedi.
 
Bu yıl Mayıs ayında Paskalya ve Rus Bayramlarının uzun bir tatil dönemine denk gelmesinin özellikle Belek bölgesinde ki otelleri doldurduğunu ifade eden Cornelia De Luxe Resort Otel Genel Müdürü Ali Şahin; “Cornelia De Luxe Resort olarak , doluluklarımız da geçen seneye göre % 10 luk bir artış söz konusu.  Konjonkturel olarak , Türkiye ve özellikle Antalya, bu sene güzel bir ivme kazandı..
 
Erken rezervasyonun etkisiyle de yıllık satışlarımızın % 70’ini almış olmaktan memnunuz. Kriz etkilerinin silinmeye başladığı bu dönemde Avrupada’ki Paskalya ve Rusya’da ilk defa uygulanan uzun mayıs bayramının da etkisiyle, orta üstü tatil kitlemiz tatillerini rahatlıkla yaparak mayıs ayındaki sıcakların tadını çıkardı, bizlere de sezona hızlı bir başlangıç yapma olanağı sağladı. “ dedi.
 
Cornelia Diamond Golf Resort & Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, Belek bölgesine erken rezervasyonların gelmeye başladığından beri 2012 yılındaki karamsar tablonun 2013 için pozitif olarak değişmeye başladığına dikkati çekerek, şunları söyledi: “Şu ana kadar otellere ulaşan rezervasyonlara bakıldığında 2013 yılının hiç de kötü bir yıl olmayacağı şeklinde bir resim ortaya çıkmaya başlamıştır. Özellikle geçen yıl kayıp olarak görülen Rus Pazarındaki rezervasyonlarda görülen pozitif tablo 2013 yılı için turizmciyi ümitlendirmiştir.
 
Burada asıl önemli olan rezervasyonlarda genel tablo ne olursa olsun Türkiye'nin etkili tanıtım ataklarından asla geri kalmamasıdır. Özellikle ne denli kırılgan bir pazar olduğunu yaşayarak gördüğümüz Rus Pazarının nabzını sürekli tutabilmeliyiz. Rusların gözünde yılların birikimi olarak oluşan cazibemizi asla kaybetmemeliyiz. Belek Bölgesinde yine hakim pazarlar Rusya, Orta Avrupa ve İç Pazar olacaktır.”
 
Cornelia Diamond Golf Resort Spa’nın 2012 Pazar payı hakkında bilgi veren Genel Müdür Zafer Alkaya, “2012’de Golf, Futbol başta olmak üzere spor turizmine ağırlık verdik. Avrupa’dan %37, BDT ülkelerinden %17, iç pazardan %10 misafir ağırladık. Golf, %24, MICE %10, Spor Turizmi %2 olarak gerçekleşti. 2013 yılı için Cornelia grubu olarak %40 ön rezervasyon aldık. Önümüzdeki sezonda  Özellikle Golf ve Spor Turizminde Cornelia Otellerinin çok daha iddialı olacağını söyleyebiliriz” dedi.
 
Cornelia De Luxe Resort Genel Müdürü Ali Şahin ise, Belek bölgesinin sadece Yaz Turizmi gözüyle bakmamak gerektiğini ifade ederek golf, kongre ve Spa turizminin de gözde bölgesi haline geldiğini açıkladı. Ali Şahin konuyla ilgili şu bilgileri verdi; “2014 yılı ICCA (Uluslararası Kongre ve Konferans Birliği) kongresinde de otelimiz ev sahipleri arasındadır. Almanya’nın Frankfurt kentinde toplanan ICCA Yönetim Kurulu’nun yaptığı değerlendirme sonucu, dünya çapında 95 ülkeden kongre düzenleyicisi ve dünya kongre sektörüne yön veren 3 bin 500 profesyonelin katılacağı 2014 Genel Kurulu’nun Antalya’da yapılmasına karar verildi. Dünya Kurumsal Golf Turnuvası’nın (World Corporate Golf Challenge) Türkiye ayağı, 5-7 Nisan 2013 tarihlerinde Belek’teki Cornelia Golf Kulübü’nde düzenlendi. “.
 
Cornelia De Luxe Resort Otel’in 2012 Pazar payı hakkında bilgi veren Genel Müdür Ali Şahin, “Cornelia De Luxe Resort Otel olarak 2012’de Avrupa’dan %45, BDT Pazarından % 21 misafir ağırladık. Golf misafirimiz %19, İç Pazar %10, MICE %3,  Spor ise %2 olarak gerçekleştı. Buna mukabil, 2013’de şimdiden bir önceki yıla göre %40 ön rezervasyon garantiledik. “ dedi.
 
Suriye başta olmak üzere Ortadoğu’da yaşanan olumsuzlukların Antalya ve Belek turizmine yansımalarını da değerlendiren Cornelia De Luxe Resort Genel Müdürü Ali Şahin ve Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, ülkemizin dünyadaki birçok ülkeye göre daha güvenli bir ülke olduğunun altını çizdi ve provokasyonlara gelmediğimiz sürece turizmin olumsuz etkilenmeyeceğini belirtti. Konuyla ilgili olarak Ali Şahin şunları söyledi : “Terör malesef Turizm için en büyük handikapımız. Fakat yıllar geçtikçe misafirlerde bu terör gerçeğini daha değişik algılamaya başladılar.
 
Zira Londra da , Mısır da , New York ta vs her yerde bir terör saldırısı olabilmekte. Dolayısıyla turizm merkezlerine herhangi bir saldırının olmaması durumunda , artık terör eskisi kadar etkili olmamaktadır. Suriye deki iç savaş şu ana kadar bizi etkilemedi , Şu ana kadar ben herhangi bir misafirden “ Suriye “ konusunda herhangi bir yorum duymadım . Dolayısıyla şu an bu konu ile ilgili bir etkinin olmadığını düşünüyorum. Diğer taraftan, 2013 yılı nisan itibariyle Antalya’ya gelen Suriyeli konukların sayısı 1,000 kişiyi aşarak 2010 yılı aynı dönem rakamlarına ulaşmıştır.
 
SIKI BİR REKABETİN YAŞANDIĞI RUSYA PAZARINDA %5 ARTIŞ BEKLENİYOR...
 
Antalya ve Belek turizmi açısından Almanya’nın ardından en önemli ikinci Pazar olan Rusya’da rekabete Yunanistan, İspanya ve İtalya’nın da katıldığını hatırlatan Zafer Alkaya ve Ali Şahin; “MITT Moskova Fuarı’n da bu yıl Rusya rekabetinin standlara yansımasını gördük. Türkiye, iddialı şekilde fuarda yer aldı ve bunun da olumlu yansımalarını görüyoruz. Cornelia Hotels olarak Rusya pazarımızda 2013 için bir kayıp görmüyor, aksine %15 oranında artış bekliyoruz. Yine, Belek Bölgesinde 2013 için genel kanı Rusya’dan gelecek turist sayısında %5’in üzerinde artış olacağı şeklinde “ dediler.

 

Cornelia Diamond Golf Resort & Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, İspanya’nın destinasyon bazlı pazarlamayı bu yıl ön plana çıkardığını anlattı. Daha önce Türkiye’nin tartışmasız en güçlü olduğu destinasyon olan Rusya’da artık güçlü rakiplerimiz var. İspanyollar bu yıl Rusya Pazarından %25’in üzerinde artış beklediklerini anlatıyorlar. Yunanlılar ise Rusya’dan 1 milyon turist bekliyor. Avrupa’da ki kriz azalsa da hala etkisini göstermektedir. İspanya, Yunanistan ve İtalya gibi rakiplerimiz Avrupa’daki ekonomik krizden dolayı Rusya Pazarı’na yöneldi. 2012’de Yunanistan’a 800 bin Rus turist gitmiş. Bu Türkiye’nin ve Belek’in kaybıdır.” şeklinde konuştu.

Avrupa’lı turistten Belek ve Antalya olarak umutlu olduklarını söyleyen Zafer Alkaya, “Krize rağmen Avrupa’lı tatil yapmaktan vazgeçmiyor. Belki, daha önce bir ay tatil yapıyorken krizde tatilini 15 gün olarak kullanıyor ama mutlaka tatil yapıyor. Antalya ve Belek, sunduğu hizmet kalitesi ve fiyat avantajıyla Avrupa’lı turist için en çekici tatil seçeneğidir. Belek ve Antalya’nın tek ihtiyacı çok daha güçlü tanıtım ve Antalya’ya direk uçuşların artmasıdır.” dedi.

ERKEN REZERVASYON’UN ÇEKİCİLİĞİ 2013 UMUTLARINI ARTTIRDI...

Gerek Almanya ve Rusya pazarında, gerek Türkiye’de yerli turist açısından erken rezervasyonun sonuçlarının 2013 için ümit verici olduğunu söyleyen Zafer Alkaya, “Cornelia Hotels olarak erken rezervasyondan çok başarılı sonuçlar aldık. Özellikle, tatil turizmi açısından 37 ülkeden yaklaşık %45 erken rezervasyon talebimiz bulunuyor. Yerli turistin de bu yıl ilgisi daha fazla arttı ve %40 oranında erken rezervasyon talebi aldık.” dedi.

Cornelia Otellerinin her şeye rağmen 2013 yılını olumlu karşıladığını ifade eden Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya ve Cornelia De Luxe Resort Genel Müdürü Ali Şahin; “Ulusal ve uluslararası pazarlarda etkili tanıtım çalışmalarımız devam ediyor. Crassula Spa’mızın ESPA üyeliği, yenilenen yüzü ve Eco Spa olarak konumlanması ile SPA turizminde de 2013’de etkin olacağız.

Özellikle müşteri memnuniyetine dayalı pek çok ödül aldık. 2012 yılında Dünya Seyahat Ödülleri Avrupa ve Dünya Seramonisinde Cornelia De Luxe Resort Otel Avrupa’nın En İyi Golf Oteli, Cornelia Diamond Golf Resort & Spa ise Avrupa’nın en Lux Resort Oteli ve Dünya’nın En İyi Tam Donanımlı Herşey Dahil Resort Oteli ödüllerine layık görüldü. Almanya, İngiltere ve İrlanda’nın en büyük seyahat acentesi TUI’nin her yıl yüz binlerce müşterisi arasında yaptığı anket sonuçlarına göre 2012 yılında Cornelia Diamond Golf Resort Spa Otelimiz Gold Medal ödülünü kazandı.” şeklinde konuştular.
 
Zafer Alkaya ve Ali Şahin Cornelia Hotels’in ödülleri hakkında şu bilgileri verdiler: “Her iki otelimizde bu yıl çevre alanında aldığı ödüllerle turizm alanına damgasını vurdu. Travellife Sustainability System Gold Status sertifikası aldık. Tui çevre ödülü, her iki otelimizede verildi. TÜROFED tarafından hazırlanan ve daha temiz, sürdürülebilir bir çevreye katkı sağlayanlara verilen BEYAZ YILDIZ ödülünü de Cornelia Diamond Golf otelimiz aldı.
 
Conde Nast Johansens tarafından 2012 ve 2013 yılı için Cornelia Diamond Golf Resort Spa otelimiz “üstün hizmet ve inovasyon” ödülünü kazandı. BDT ülkelerinde popüler tüketici sitesi “Top Hotels tarafından Cornelia De Luxe Resort Otelimiz Mükemmel hizmet kalite ödülü aldı. Yine, Cornelia Diamond Golf Resort Spa Otelimiz, M.I.C.E ödülleri kapsamında “Akdeniz Bölgesinin En İyi Toplantı Oteli” ödülüne layık görüldü.”

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.