Rusya'da Türkiye turları ne kadar zamlandı?

Aylık Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) verilerini paylaşan Rusya Federal İstatistik Servisi Rosstat, bu yılın mart ayında ülkeden Türkiye için satın alınan tatil turlarında fiyatların yüzde 13,4 arttığını belirledi.

14/04/2023 11:58
Rusya'da Türkiye turları ne kadar zamlandı?

Mısır’a turistik gezi maliyetinin bir önceki aya göre yüzde 16,5 arttığına dikkat çekilen raporda, mart ayında dış turizm hizmetleri kategorisinde neredeyse tüm gezi fiyatlarının artış gösterdiğine vurgu yapılırken, Belarus tatillerinde de yüzde 10,7’lik artış yaşandığı ifade edildi.

İstatistiklere göre mart ayında Kazakistan ve Özbekistan’a yapılan turların maliyeti şubat ayına göre yüzde 7,7, Abhazya, Azerbaycan, Ermenistan ve Gürcistan’a gezilerde yüzde 5,5, Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) yüzde 4, Vietnam, Endonezya, Malezya ve Tayland gezileri maliyeti ise yüzde 3,2 oranında yükseldi.

Mart ayında iç turizmde de fiyatlar arttı

Mart ayında iç turizmde de fiyatların arttığı kaydedilirken, Karadeniz kıyısı ve Kırım’a tatil gezilerinin maliyetindeki artış yüzde 12, gezi turlarında artış yüzde 3,4, üç yıldızlı otellerde konaklama maliyeti yüzde 2,9, nehir gezileri maliyeti yüzde 2,7, dört ve beş yıldızlı otellerde konaklama maliyeti ise yüzde 2,2 oranında yükseldi.

Ülkedeki sinema biletleri de yüzde 1,9 zamlanırken, müze ve sergi biletlerinde fiyat artışı yüzde 1,1, tiyatro biletlerinde yüzde 1, otobüs turlarında ise yüzde 0,6 olarak kaydedildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.