Rosewood Hotels Group Türkiye'yi radarına aldı

Lüks otel zincirleri arasından bulunan Rosewood Hotels Group Türkiye'yi radarına aldı. Öncelikli lokasyon İstanbul.

27/05/2023 11:48
Rosewood Hotels Group Türkiye'yi radarına aldı

Ekonomim'den Necla Dalan'ın dünyanın lüks otel zincirlerinin yeni yatırım arayışlarına ilişki yazısı şöyle:

"Türkiye son yıllarda özellikle Asya ve Uzakdoğu merkezli lüks otel gruplarının ilgi alanında… Dünyanın en lüks zincirleri İstanbul’da otel açarken Bodrum gibi tatil beldelerine yönelik projeler de geliştiriyorlar. Mandarin, Shangri La, Raffles gibi zincirlerin ardından en son The Hongkong and Shanghai Hotels Limited bünyesinde faaliyet gösteren ve dünyada sadece 10 lokasyonda bulunan lüks bir otel markası The Peninsula, İstanbul’daki otelinin açılışını yaptı.

Galataport İstanbull’un marka değerini yükselten önemli bir proje olarak gösterilen ve 177 odası olan The Peninsula Istanbul, 300 milyon euroluk bir yatırımla hayata geçirildi. Hong Kong’daki merkez, otel konusunda çok titiz davrandı. 2021 yılında bu köşede yazmıştım, o kadar titizlerdi ki İstanbul’daki otelin odalarından biri merkezde kurulmuş ve bizzat test edilmişti.

19 ÜLKEDE 41 TESİSİYLE HİZMET VERİYOR

Öğrendiğim kadarıyla The Peninsula Istanbul’un açılışından sonra, yine Hong Kong merkezli bir başka lüks otel zincirini harekete geçirmiş. Sektördeki iddialara göre, 19 ülkede 41 oteli olan Rosewood Hotel Group, Türkiye için pazar araştırması yapıyor. Doğal olarak öncelikli lokasyonları da İstanbul olarak belirlenmiş.

Dallas’tan New York’a, Londra’dan Mexico City’ye, Paris’ten Sao Paolo’ya birçok şehirde otelleri olan grup, 2030 yılına kadar da 30 otelin planlamasını yapmış durumda. Yeni oteller arasında Miami, Londra, Roma, Salzburg, Münih, Amsterdam, Riyad, Venedik, Milano, Seul, Şangay, Vietnam ve Maldivler yer alıyor."

Yazının devamı: https://www.ekonomim.com/kose-yazisi/rosewood-hotel-group-turkiye-pazarini-arastiriyor/695767

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.