RMK sahil güvenlik gemisini denize indirdi...

Sahil Güvenlik için inşa edilen 4 gemiden ilkini haziranda suya indiren RMK, 'Güven'i de denizle tanıştırdı. 4 gemi 2012'de teslim edilmiş olacak

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
RMK sahil güvenlik gemisini denize indirdi...
KOÇ Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, RMK Marine tarafından inşa edilen dört sahil güvenlik gemisinden ikincisi olan 'TCSG Güven'in denize indirilmesine ilişkin yapılan törene katıldı.  Milli savunma sanayiinin geliştirilmesi için özel sektörle yapılan işbirliğinin ekonomiye büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Koç, bunun sonucunda Silahlı Kuvvetler'in ihtiyacının yurtiçinden temin edileceğini bildirdi.
Rahmi Koç, 'Özel sektörün de kendisinden beklenen performansı göstermesi gerekir. Bu konuda olabilecek aksaklıklar, Savunma Sanayi Müsteşarlığı-özel sektör işbirliği güvenini sarsabilir. Dolayısıyla bizlere bu konuda önemli görevler ve sorumluluklar düşüyor'' dedi.

Yatta eksen Türkiye'ye kayıyor
HALEN tersanenin yat kısmında 4 adet tekne inşaatının sürdüğünü belirten Koç, ''Dünya yat sektöründe yerimizi almış bulunuyoruz. Teknoloji ve yedek kadromuzu devamlı geliştiriyoruz. Dünyadaki yat imalatı gitgide Türkiye'ye kayıyor. Esen rüzgarda yelkenlerimizi açıp bu fırsattan azami istifade etmeye çalışmalıyız'' dedi.

'Güven' eylülde teslim edilir
RMK Marine'in, Milli Savunma Bakanlığı'nın Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın ihtiyacı çerçevesinde açtığı 4 adet sahil güvenlik arama ve kurtarma gemisinin inşa ihalesi kapsamında inşa ettiği ikinci gemi olan ''TCSG Güven'', 2012 Mart ayında teslim edilecek. Proje kapsamında 9 Haziran 2010'da denize indirilen 'TCSG Dost''un açık deniz testleri önümüzdeki hafta başlayacak ve 2011'in eylül ayında teslim edilecek. İhale kapsamındaki diğer iki gemi olan ''TCSG Umut'' ve ''TCSG Yaşam'' gemileri de 2012 yılında Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın hizmetine sunulacak.
 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.