Rıza Perçin: Bölgemizin gücünü TÜRSAB’ın vizyonu ile harmanlayacağız

2018 yılından bu yana TÜRSAB Batı Antalya Bölge Başkanlığını yürüten Rıza Perçin, TÜRSAB Akdeniz Bölge Başkanlığı için adaylığını koydu. 5 Ekim 2022 tarihinde yapılacak seçimler öncesi kendisini daha yakından tanımak, daha önce yaptığı çalışmalar ve Akdeniz BTK için yeni dönemde yapmayı planladığı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

19/09/2022 18:05
Rıza Perçin: Bölgemizin gücünü TÜRSAB’ın vizyonu ile harmanlayacağız

Halil Öncü / Antalya 

Rıza Bey, Antalya’nın yakından bildiği bir isimsiniz ancak henüz sizi tanımayanlar için Rıza Perçin kimdir, bize kısaca kendinizden bahseder misiniz?

1976 yılında Demre’de doğdum. Öğrenimimi Demre ve Antalya'da tamamladıktan sonra, 2 sene Almanya'da bulundum. Bünyesinde Seyahat acentası, otel, restaurant, mağazacılık, inşaat sektöründe faaliyet gösteren DİG Grubun Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı hala yönetmekteyim. 2015-2016 yılında almış olduğum bir telefonla, Antalya Spor yönetimine girdim. Verdiğim maddi ve manevi destekler ile bu ekibin bir parçası olarak Antalyaspor'u birlikte süper lige taşıdık. Süper lige çıkar çıkmaz dünyanın en ünlü futbolcularından biri olan Eto'nun Antalya Spor'a transferini gerçekleştirerek şehrimizi tüm dünyaya tanıttık.

Şehrimizi; spor alanında yaptığımız katkılar dışında, turizm alanında yaptığımız faaliyetlerle de ön plana çıkarttık. İş hayatına başladığım Demre de; Türkiye'de olmayan alternatif bir turizm olan, İnanç Turizmi'nde, hem ziyareti arttırdık, hem ülkemize ciddi döviz kazandıran projelere imza attık. Bu projeler sadece bölgemiz için değil şehrimize yurtdışından turist getiren yüzlerce seyahat acentasına ve diğer tüm turizm paydaşlarına gelir kapısı oldu.

2018 yılında TÜRSAB Batı Antalya Bölge Başkanlığına aday oldum ve seçildim. 2 dönem boyunca bu görevi yerine getirirken son seçimlerde tek aday olarak tüm üyelerimiz yüksek katılım ve destekleriyle Türkiye ye örnek olacak bir seçim ile başkan oldum. Şu anda sektördeki çalışma arkadaşlarımızın yoğun talepleri doğrultusunda yeni bir heyecan ile 5 Ekim 2022 de gerçekleştirilecek olan TÜRSAB Akdeniz BTK Başkanlığına adayım.

 

TÜRSAB Batı Antalya Bölge Başkanlığını uzun yıllardır başarı ile yürütüyorsunuz. Görevde bulunduğunuz süre içerisinde yapmış olduğunuz çalışmalarla ilgili bilgi verebilir misiniz?

Yaklaşık 5 yıldan bu yana yürütmekte olduğumuz TÜRSAB Batı Antalya Bölge Başkanlığı olarak yoğun bir çalışma dönemi geçirdik. 2 dönem üst üste üyelerimizin vermiş olduğu büyük bir destek ile geldigimiz görevimizde öncelikle; TÜRSAB'ın bilinirliliğini ön plana çıkarttık. Bugüne kadar protokol listelerinde olmayan TÜRSAB’ı, protokole dahil ettirdik. Kültür ve Turizm Bakanlığımız, valiliğimiz, kaymakamlıklarımız ve belediyelerimizin; İstişare toplantıları ve tüm etkinliklerine katılım sağladık, kendilerine burdan teşekkürlerimi sunuyorum. Bu süre zarfında üyelerimizin her türlü istek ve önerilerini alırken tüm desteğimizi de onlara verdik.

Kaçak turlarla mücadelemizi ulusal kanallara taşıyıp, halkın da bu konuda bilgilenmesine ön ayak olduk. Tarihin en zorlu süreçlerinden birisi olan pandemide; kimse çalışıp para kazanamıyorken izole tatil alternatifini ortaya çıkarak acentalarımızın gelir kazanmasını sağladık. TÜRSAB genel merkeziyle Batı Antalya arasında bir köprü oluşturduk. Sayın Genel başkanımız Firuz Bağlıkaya bu zaman zarfı içerisinde desteklerini hiç esirgemedi. Kendisine teşekkür ederiz. Yurt içi ve yurt dışı birçok fuara katılırken Türkiye’nin dört bir yanından Bölge Temsil Kurulu başkan ve üyelerini bölgemizde ağırladık. Batı Antalya Temsil Kurulu olarak diğer bölgelere info gezileri düzenleyerek bölgemizdeki acentalara alternatif turizm olanaklarını tanımalarını sağladık.

Yeni dönemde de TÜRSAB Akdeniz BTK Başkanlığı için adaylığınızı açıkladınız. Sizin başkanlığınızla birlikte TÜRSAB’ta yeni bir dönem başlayacak diyebilir miyiz, birliğe katacağınız yenilikler neler olacak? Hangi projeleri hayata geçirmeyi planlıyorsunuz?

Son 5 yılda TÜRSAB’ın bilinirliğini arttırarak turizmin en önemli yapı taşı olan seyahat acentalarının turizmde vazgeçilemez bir birlik olduğunu tüm şehre ve kurumlarına kabul ettirdik.

TÜRSAB üyelerimiz bölgemize gelen organize turizm hareketinin lokomotifidir. Bu noktada büyük küçük ayırt etmeden tüm üyelerimizi ekibinizin bünyesine alıp uzmanlık konuları ile alakalı konularda kamu ile olan görüşmelerde onların bilgi ve tecrübelerinden yararlanacağız.Kamu ile kuracak olduğumuz iyi ilişikilerle öncelike sorunlarımıza çözüm getirip ardından bölgemiz için katma değer oluşturacak projelerimizde; kamunun gücünü TÜRSAB’ın vizyonu ile harmanlayacağız

Akdeniz BTK'daki tüm seyahat acentalarının yönetimde söz sahibi olmasını istemekteyiz. Bu amaç doğrultusunda, bölgemizde yapılan turizm faaliyetlerinde her alan için ihtisas komiteleri kurulları kuracağız. Buranın yöneticileriyle sorunlara ve isteklere daha gerçekçi yaklaşabileceğiz. Yönetim kurulu toplantılarını birlikte yapıp ortak kararlar alacağız. Akabinde hızlı aksiyonları doğru kişilerle alacağız. Herhangi bir turizm alanındaki meslektaşımız yalnız kalmayacak. Böylelikle hep beraber bir yönetim gerçekleştirip haklarımızı sonuna kadar savunacağız.

Şubeleri ile beraber sayıları binleri aşan üyelerimizin ihtiyaç duyacağı, turizm ve mesleğimizle alakalı mali ve hukuksal konularda; turizm mevzuatına hakim, BTK’mıza bağlı tecrübeli mali müşavir ve avukatlarımız ücretsiz bir şekilde danışmanlık hizmeti verecektir. Her bir talep BTK Yönetim Kurulumuz tarafından değerlendirilip her bir soru ya da sorun çözüme kavuşana kadar takip edeceğiz.

-Antalya’da kuracak olduğumuz ihtisas komiteleri vasıtasıyla genel merkezle eş zamanlı spor turizmi ile ilgili çıkacak olan teşvik kanunlarında söz sahibi olmayı amaçlıyoruz.

-Kaçak acentacılık faaliyetlerine; bakanlık, vergi dairesi ve sosyal güvenlik kurumu ile eş zamanlı denetimler yapacağız.

-Antalya sağlık turizmi konusunda da bölgenin parlayan bir yıldızıdır. Aynı zamanda sağlık turizmi konusunda ülkemizin en büyük ihtisas fuarı olan Hestourex’e ev sahipliği yapmakta. Bu fuarın organizasyonunun başrolünde Antalyalı sağlık turizmi yapan TÜRSAB üyelerimiz yer alacaktır. Öncü Antalya sloganımız sözde değil özde olacaktır.

-BTK toplantı ve cep toplantı odalarının üyelerin şirket içi toplantıları için ücretsiz tahsisi ve başka şehirlerden gelen acentaların kullanımı için ofislerin kullanıma sunulması. Meslek içi eğitimler, teşviklerle ilgili toplantılar, kişisel gelişim seminerleri yapmak.  BTK yönetim kurulu üyelerimiz nöbet usulü ile tüm çalışma günlerinde BTK binamızda tam zamanlı mesai yapacaklardır. Derdi ya da projesi olan ya da fikir almak isteyen her üyemiz yönetime kolayca ulaşabilecektir. Yönetim Kurulu odamızın kapısı tüm üyelerimize her daim açık olacaktır.

-Sezon açılış ve kapanış etkinlikleri ile acentalarımızın birbirleri ile daha sık görüşmeleri ve sohbet etmelerini sağlayıp, ailelerin de katılımıyla düzenli olarak piknik, yürüyüş gibi etkinlikler düzenleyeceğiz.

-Yeni tur güzergahları belirleyerek acentalarımız için yeni gelir kaynakları oluşturacağız. Havayolu şirketleriyle istişareler yoluyla çevre ülkelerden tarifeli seferlerin sayısını arttırmak için çalışmalar yapacağız.

-Üniversitelerin turizm bölümleriyle ortak çalışmalar yaparak eğitimli yetişmiş turizme katkı sağalacak öğrencileri sektöre kazandıracağız.

-Altın Portakal Film Festivali ve Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali’nin, halk ve turistlerle bütünleşmesini sağlayıp, ülke ve dünya etkinlik takvimlerinde hak ettiği yeri alması için temaslarda bulunacağız.

-Antalya’da yaşayıp Antalya’nın turistik yerlerini bilmeyen ya da duymayan büyük bir kesim var. Turizmi halk ile buluşturacağız. Buna da ilkokul çocuklarından başlayacağız. Aksulu tüm çocuklar Perge’yi; Döşemealtılı tüm çocuklar Termessos’u, Kepezli tüm çocuklar Lyrboton Kome’yi öğrenecekler. Bir turizm bilinci oluşturacağız.

-Bölgemiz iklimi ve coğrafyası sebebiyle aynı gün içinde denize girip kayak yapma imkanına sahip, kış aylarında bu özelliği ön plana çıkartıp kış sezonunu daha verimli geçirmeyi sağlayacağız.

-Polis evi, Öğretmenevi mantığı gibi, Kaleiçi’nde bulunan binamızı tüm üyelerimizin ve misafirlerinin ekonomik fiyatlarla hizmet alabileceği bir lokal ve misafirhaneye dönüştüreceğiz.

-Antalya Büyük Şehir Belediyesi ve turizm paydaşlarıyla başlatmış olduğumuz Antalya Gastronomi Turizmi projesini geliştirerek, bilinirliğini arttırmak ve dünyada marka yapmak için profesyonel kişiler ve gurmelerle beraber, Antalyamızı gastronomide marka bir şehir haline getireceğiz.

-Ünlü sanatçıların klipleri, film ve dizi çekimleri için binlerce doğal ve tarihi alana sahip olan bölgemizin daha ön plana çıkartılması için çalışmalar yapacağız.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Sevgili meslektaşlarım hazır mıyız? Öncü Antalya, Önce TÜRSAB…


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.