Rıza Perçin: Antalya’ya bu yıl 16 milyon turist bekliyoruz

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Rıza Perçin yaptığı açıklamasında, bu yıl Antalya olarak 16 milyon turist hedeflediklerini söyledi.

23/03/2023 12:11
Rıza Perçin: Antalya’ya bu yıl 16 milyon turist bekliyoruz

Halil Öncü / Antalya

Cumhuriyetin 100. Yılında ayrı bir heyecan ile çalıştıklarını belirten Başkan Rıza Perçin, “Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyoruz. Turizm anlamında da bu yıl bizim için oldukça önem taşıyor. Nasıl başlarsak, öyle gider mantığı ile hareket ederek sezona başlayacağız. Oldukça iddialıyız. Fuarlardan döndük. Bu arada depremin olumsuz etkileri bir ay gibi sürdü. Rezervasyonlarda bir yavaşlama oldu. Bu süreci artık yavaş yavaş atlatıyoruz. Çünkü ülke gelirlerimizin büyük bir çoğunluğunu turizm girdisi oluşturmaktadır. Turizm girdisinde başarılı olalım ki, deprem bölgelerine yapısal anlamda, güçlü bir şekilde yardımımız daha da devam etsin. Biz sezondan çok ümitliyiz. Antalya olarak 16 Milyon üzerinde bir turist sayısı hedefliyoruz. Bu hedefimize de olumsuz bir durum olmadığı sürece ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi.

Almanya ve Rusya fuarlarından sonra Türkiye ve özellikle Antalya olan ilginin oldukça yüksek olduğunu da belirten Başkan Rıza Perçin, “ 2022’de Pandemiden sonra gördük ki, dünyada bir turizm çılgınlığı var. İnsanlar artık turizmi özlemiş görünüyor. Fuarlarda ilgi büyüktü. Oralarda da gördük ki, fuarlardan aldığımız iyi mesajlarla güzel bir sezon bizi beklediğini söyleyebilirim. Bütün sektör olarak özellikle seyahat acentesi olan meslektaşlarımız artık bilinen ülkeler dışında, yılda birkaç ismini zikrettiğimiz, duyduğumuz ülkelerden turist bulmak için çalışmalar yapmakta. Seyahat Acentelerimiz bu yıl için, bize az ya da hiç gelmeyen ülkelerden bölgemize turist getirmek için çalışıyorlar. Bu konuda çok ümitliyiz” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.