Ritz-Carlton'ın üstüne, ırkçılık gölgesi düştü...

ABD’nin Florida eyaleti Naples kentinde bulunan ünlü Ritz-Carlton oteli, ABD’de ırkçılık tartışmalarıyla gündeme geldi. Otele gelen bir İngiliz çiftin “Bize zenci olmayan ve mükemmel derecede ve aksansız İngilizce konuşan personel” hizmet etsin talebine otel tarafından olumu cevap verilince, büyük tartışma çıktı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ritz-Carlton'ın üstüne, ırkçılık gölgesi düştü...

Dmm.travel sitesinin haberine göre, olay birkaç hafta önce yaşandı. Otele gelen bir İngiliz çift, kendilerine hizmet edecek garson, barmen, oda temizlikçisi ve resepsiyon görevlileri gibi personelin aksansız İngilizce konuşuyor olmalarını ve siyahi olmamalarını şart koştu. Otel de, bu isteklere olumlu cevap verdi.

 

Haiti kökenli bir garsonun durumu fark etmesi ve yerel basına gitmesi üzerine, otelin ortağı ve genel müdürü ırkçılık suçlamasıyla dava edildi. Olayın yerli basında ırkçılık iddiasıyla sıkça gündeme getirilmesi üzerine İngiliz çiftin oteli terk etmesi istendi. Otelin sözcüsü, ırkçılığa ne müşteriler ne de personel arasında tolerans gösterilemeyeceğinden, İngiliz çiftin oteli terk etmeleri istemiş.

 

Otel için garsonluk yapan Haiti kökenli ABD vatandaşı, İngiliz çiftine masalarında hizmet vermek isterken, çift tarafından uygunsuz sözlerle ve sesle masalarından kovulmuş. Otel yönetimi, buna tepki olarak derhal ‘beyaz’ bir garson göndermiş.

 

Olaya şahit olan 9 otel misafiri, bu durumu otel yönetimine resmen şikayet etmiş ve otelin internet sitesinde şikayetlerini dile getirmişler.Yerel basına göre, otelde daha önceleri de benzer olaylar yaşanmış.

 

Ritz-Carlton otelleri zinciri Başkanı Simon Cooper, olayı esefle karşıladığını ve durumu bizzat inceleyeceğini bildirdi ve zincirlerine ait yöneticileri bu tür olayların yeniden yaşanmaması için eğiteceklerini söyledi. ahkemede dava henüz sonuçlanmadı. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.