Repaet Guest oranı İspanya’da yüzde 20, Türkiye’de yüzde 15

Ülkelerin aldıkları ziyaretçi sayıları ve aşırı ziyaretçi trafiği ile ilgili tartışmalar devam ederken, ülkelere giden turistlerin ne kadarının tekrar edenlerden (Repeat) olduğu önemli. Bu bakımdan da İspanya ilk sırada. İspanya’ya gelen ziyaretçilerin yüzde 20’si tekrar giden turistlerden oluştuğu belirtildi.

22/05/2024 12:55
Repaet Guest oranı İspanya’da yüzde 20, Türkiye’de yüzde 15

Raporda, gidilecek destinasyona ilk kez mi gidileceği daha önce gidilmişken bu kez gidilip gidilmeyeceği ve tekrar gidilip gidilmeyeceği sorusuna verilen yanıtlarda, en çok tekrar eden ziyaretçinin yüzde 20 ile İspanya’da olduğu belirtiliyor. Tekrar gelen ziyaretçi oranı Türkiye’de ise yüzde 15.

Avrupa Seyahat Komisyonu’nun (ETC) “Avrupa İçi Seyahate Yönelik Duyguların İzlenmesi” raporundaki verilere göre, bu yaz yurt dışında tatile gidecek olanların tercih ettiği destinasyonlar arasında yüzde 8.4 ile İtalya ilk sırada yer alırken Türkiye yüzde 3 ile 10. Sırada.

Tekrar gelen turist oranı Yunanistan yüzde 17 ile ikinci sırada. Nazmi Kozak imzalı habere göre, bunu Fransa, İtalya, Almanya, Avusturya, Hırvatistan izliyor, son sırada Portekiz ve İngiltere var. Aynı raporda tercih edilen destinasyona ilk kez gidecek olan yeni turist oranı Yunanistan’da yüzde 27, Türkiye’de yüzde 21. Bu oran Portekiz’de yüzde 24, Hırvatistan’da yüzde 23.

ETC raporuna göre Avrupalı turistlerin tatil türü tercihinde yüzde 25 ile güneş-kum-deniz ilk sırada. Bunu yüzde 19 ile kültür izliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.