Rehberler yeşil pasaport istiyor

Nevşehir Rehberler Odası (NERO) Başkanı Özay Onur, turist rehberlerini en çok ilgilendiren konunun yeşil pasaport olduğunu ifade ederken bunun için gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.

12/01/2022 11:45
Rehberler yeşil pasaport istiyor

Mehtap Aydoğan - Nevşehir (KHA)

Nevşehir Rehberler Odası Başkanlığı görevine geçtiğimiz ay seçilen Özay Onur, Nevşehir’de çeşitli sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek yapılacak olan çalışmaları paylaşmayı sürdürüyor. Rehberler Odası Başkanı Özay Onur, Türkiye’de rehberlerin en büyük sorunun yeşil pasaport olduğunu ifade ederken bunun için çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Onur, “Bir hedefimiz var ki bu Türkiye genelindeki tüm rehberleri ilgilendiren bir konudur. Maalesef rehberlerimiz dünyanın tanıtımı olarak ve Türkiye’mizin yüzü olarak yurtdışında sürekli olması gereken insanlardır. En az bir dil bilmek zorundadırlar. Dolayısıyla bir yeşil pasaport sıkıntımız var. İşte bizim en büyük olayımız ulusal medyada olsun yerel medyada olsun gündeme getireceğiz. Belirli şartlarda tabi ki şartlarını Dışişleri Bakanlığımız ile belirleyeceğiz. Ve rehberlerimizin yeşil pasaport alması için mücadelemiz sonuna kadar devam edecek” dedi.

“Pandemiden en çok etkilenen rehberler oldu”

Nevşehir Rehberler Odası Başkanı Özay Onur pandemiden en çok etkilenen sektörün rehberler olduğunu söylerken turist rehberlerinin çalışma şartlarını da düzenleyeceklerini açıkladı. Onur, “Maalesef pandemiden en çok etkilen sektör rehberlerimiz oldu. Tabi ki bir ülkeye uçaklar uçmazsa uçuşlar kapanırsa o ülkeye turist gelmez. Tabi ki Kapadokya olarak bizler çok şanslıyız. Biz her zaman şunu söylüyoruz. Eğer üçüncü dünya savaşı çıksa Göreme olarak veya Kapadokya’da turist bitmez. Ama tabi ki bu şu demek değil. O gelen turistlerin sürekli geleceği anlamına gelmez. Gerekli tanıtımların yapıldığında Kapadokya’nın önemli yerlere gelmesi lazım. Şuan Antalya ile bölgemizde baktığımız zaman yatak kapasitesi neredeyse onda bir. Yani Kapadokya’nın potansiyeli on katı çıkabilir. Böyle bir potansiyelimiz var. En önemli sektör olan turist rehberlerinin de sorunlarını dile getirerek özellikle onların haklarını koruyacağız. Aynı zamanda turist rehberlerinin çalışma şartlarını düzenleyip gerekenleri yamayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.