Ramazan’da turistlere yeme içme servisi yasaklanmamalı

Tüm dünyada turizm hareketi durma noktasına gelmişken, çok ender görülen bir turizm hareketi Rusça konuşulan ülkelerden, Ukrayna ve BDT ülkelerinden ülkemize, hem de klasik sezon dışında kültür turizmi olarak artan bir şekilde sürmektedir.

Deniz Tüfekçi Deniz Tüfekçi 08/04/2021 14:13
Ramazan’da turistlere yeme içme servisi yasaklanmamalı

Ne güzel değil mi? Deniz sınırı komşularımızdan gelen kültür turizmi talebi, sektörü en azından can suyu olarak beslemektedir.

Artan vakalar öne sürülerek, Ramazan döneminde lokantalar kapatılmakta, turist gurupları öğle ve akşam sadece paket servis alarak, ya otellerde odalarında, ya da gezi sırasında otobüslerinin içinde, hava iyi ise sokaklarda, parklarda ellerinde balık ekmek, dürüm yiyerek ülkemizi gezmeleri öneriliyor.

Turistler ülkemize COVID-19 testi yapılarak geliyorlar, güvenli turizm tesislerinde konaklıyorlar.

Acaba bu turistlerin yemek yemelerini sağlayacak lokantalarda oturarak yemek yemeleri sağlanamaz mı?  Gurupların toplu olarak otobüslerde, uçaklarda, hatta otellerindeki yemeklerde yan yana oturmalarında bir sakınca görülmüyorsa, öğle ve akşam yemeklerinde turistlerin lokantada yemek yemelerinde kim ne sakınca görüyor? Bunun bilimsel bir açıklaması var mı? Yoksa bu gibi hassasiyetler düşünülmeden alınmış bir karar mı?

Kültür ve Turizm bakanlığımızın bu konuda hassasiyet göstererek büyük emeklerle ülkemize getirilmiş turistlerin ülkemizde tatillerini, gezilerini rahatça yapmalarını sağlayacak bir, iki küçük adım atılmasını sağlayamaz mı?

Şehir hatları işletmesi yolculuğun bir saat 40 dakika sürdüğü Adalara vapur seferleri düzenlenirken, turistik amaçlı bir saat 10 dakika süreli Boğaz gezisini, -ki yolcularının neredeyse tamamı yabancı - iptal ederek kentimizde düzenlenen, aylar önce planlanmış  turlarımıza  maalesef engel olmaktadır.

Bu tür bir iptalin Pandemiyi engellemeye yönelik bir yararı olmadığı, diğer hatlarda herhangi bir iptalin olmaması nedeniyle ortadadır.

Umarım ilgililer bu konuda ivedilikle düzenleme gereğini duyup gereğini yerine getirirler.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.