Ramazan'da tatil yapana, 'Yaşam Koçu' desteği...

Antalya Kumluca’da bulunan 5 yıldızlı tatil köyü Şah inn Paradise Genel Müdürü Yusuf Yücel, Ramazan boyunca tesiste konaklayanlara ‘yaşam koçu’ desteği verileceğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ramazan'da tatil yapana, 'Yaşam Koçu' desteği...

Yusuf Yücel, “Ramazan aslında bir arınmadır. Biz de bu düşünceden yola çıkarak bir yaşam koçuyla anlaştık. Misafirlerimizin koçla yapacağı çalışma, onları kararsız kaldığı ya da sıkıştığını sandığı noktadan kendilerini çıkarmalarını kolaylaştıracak, tatil yaparken aynı zamanda sorunlarından kurtulmuş olacaklar" dedi.

Türkiye’de ilk kez bir tatil köyünde çocuklara yönelik böyle bir eğitimin verildiğinden bahseden Yücel, “Çocuklar bu etkinliklere gönüllü olarak katılıyor ve çok eğleniyorlar. Farkına bile varmadan aslında yoğun bir eğitim alıyorlar, kariyerlerini belirlemede ilk adımı atıyorlar” diye konuştu.

Yaramaz çocuklar sakinleşiyor, gelin-kaynana kavgaları bitiyor…

Yusuf Yücel, ramazanın aslında bir arınma ayı olduğunu belirterek, “Ramazan sadece oruç tutmak değil. Bu ayda, insanlar kötü düşüncelerden, kötü alışkanlıklardan kendini arındırır ve hayatına dair yeni bir bakış açısı kazanır. Biz de bu düşünceden yola çıkarak yaşam koçu Münir Arıkan’la anlaştık.

Kendisi ramazan boyunca tesisimizde kalan misafirlerimize destek verecek. Bu çalışmayı geçen sene ramanzan ayında da yapmıştık ve misafirlerimiz çok memnun kalmıştı” dedi. Yaşam koçlarının hayalleri planlara, planları gerçeğe dönüştürmede kişilere yardımcı olduğunu ifade eden Yücel, “Misafirlerimizin koçla yapacağı çalışma, onları kararsız kaldığı ya da sıkıştığını sandığı noktadan kendilerini çıkarmalarını kolaylaştıracak. Eğitim aldıklarının farkına bile varmadan sorunlarından kurtulmuş olacaklar.
 
Yaşam koçumuz, her gün tesisimizde aileler, çocuklar, iş adamları ve genel misafirlerimizi kapsayan seminerler düzenleyecek. Özel talebi olan misafirlerimize aile koçluğu, çocuklar için kariyer koçluğu gibi birebir hizmetler verecek. Misafirlerimiz tam anlamıyla huzurlu bir tatil geçirmiş olacaklar ve tatil sonunda hayata dair daha emin adımlar atacaklar” diye konuştu.
 
ÇOCUKLARA ÖZEL SIRADIŞI BİR EĞİTİM...
 
Türkiye’de ilk kez bir tatil köyünde çocuklara yönelik böyle bir eğitimin verildiğinden bahseden Yusuf Yücel, şunları söyledi: “Şah inn Paradise olarak eğitime çok önem veriyoruz. 3 senedir düzenlediğimiz kitap kampanyasıyla çocuklarımıza tatil yaparken kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyoruz. Yaşam koçu, çocukların gelecekleri açısından da büyük önem taşıyor. Sıradışı etkinlikler yaparak, çocukların farklı yönlerini ortaya çıkarıyor ve kendilerine güvenlerini geliştiriyor.
 
Kariyerlerini belirlemede yardımcı oluyor. En önemli unsur da çocuklar bu etkinliklere gönüllü olarak katılıyor ve çok eğleniyor. Yaramaz olan çocuklar sakinleşiyor, arkadaşlarıyla daha kolay anlaşıyor, daha istekli ders çalışıyorlar. Tatil yaparken farkına bile varmadan çocuklar aslında yoğun bir eğitim alıyorlar.

 

KAYINVALİDE KULLANMA VE GELİN YÖNETME SANATI...

Birçok ailenin kendi ev ortamlarında, erkeklerin yoğun çalışma temposu, kadınların ev işi dolayısıyla çok gergin ve stresli olduklarını dile getiren Yücel, “Aileler tatile streslerinden kurtulmak ve huzur bulmak için geliyorlar. Biz de sıkıntıları olan ailelere bu konuda profesyonel bir destek vermek istedik.

Tatil ortamında, anlayışlarının en yüksek ve mutlu oldukları noktada devreye yaşam koçu giriyor. Huzur ve mutlulukları ile ilgili istenmeyen kırılma noktaları yaşadılarsa, bunun telafisini sağlıyorlar. Aynı zamanda kayınvalidesiyle ya da gelinleriyle sorun yaşayanlara da destek veriliyor. Özellikle balayı çiftleri, mutluluklarının bir ömür boyu sürmesi için evlilik sırlarını öğrenme fırsatını yakalıyor” ifadesini kullandı.  

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.