Ramazan'da camilere 3 boyutlu ziyaret...

Türkiye’nin 3 boyutlu tek sektör rehberi 3DLocationEarth.com, Ramazan ayı için gerçekleştirdiği uygulama ile ülke genelindeki yüzlerce camiyi, internet üzerinden haritadaki gerçek yerlerinde sergileyerek sanal ziyarete açıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ramazan'da camilere 3 boyutlu ziyaret...

Türkiye’nin tarihi ve turistik eserlerini Google Earth üzerinden 3 boyutlu olarak sergileyen www.3DLocationEarth.com, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayına özel bir uygulama gerçekleştirerek, sistemindeki yüzlerce camiyi internet üzerinden ziyarete açıyor. Edirne’den Kars’a Türkiye’nin dört bir yanındaki önemli pek çok tarihi cami, haritadaki gerçek yerlerinde sergilenirken, İstanbul’daki Sultanahmet, Süleymaniye, Fatih ve Ortaköy Camileri ile Edirne Selimiye, Bursa Yeşil Camii, Sivas Ulu Camii ve Konya Alaaddin Camii gibi ülkemizin belli başlı önemli tarihi mirasları da 3 boyutlu olarak görülebiliyor. 3DLocationEarth.com’un Google Earth’e taşıdığı camiler, aynı zamanda dünyanın her yerinden gezilebiliyor. Camilerin yanı sıra sitede, Kâbe’nin de 3 boyutlu modeli sergileniyor.

Yüze yakın farklı sektörden 30 bini aşkın mekanı Google Earth’e üzerinden 3 boyutlu olarak sergileyen 3DLocationEarth.com, Ramazan ayı için gerçekleştirdiği uygulama ile bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanındaki önemli camileri 3. Boyuta taşıyor. Özellikle Ramazan ayında ziyaretçi akınına uğrayan İstanbul’daki Fatih, Süleymaniye ve Sultan Ahmet Camileri ile Edirne Selimiye Camii, Konya Alaaddin Camii ve Bursa Yeşil Camii gibi önemli tarihi eserler, harita üzerindeki gerçek yerlerinde 3 boyutlu olarak sergileniyor. 3DLocationEarth.com adresini ziyaret edenler, ana sayfada yer alan Camiler linkini tıklayarak, sistemde kayıtlı olan yüzlerce camiyi inceleme fırsatı buluyor. Sitede, İslam aleminin kutsal mekanı Kabe’nin de 3 boyutlu görüntüleri yer alıyor.

www.3dlocationearth.com adresinde İstanbul, Ankara, İzmir, Edirne, Bursa, Konya, Kastamonu, Sakarya, Kocaeli, Manisa, Mersin, Antalya, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Sivas’ın da aralarında olduğu çok sayıda ilin, önemli camileri 3 boyutlu sergileniyor. Uygulamayı kullananlar, bulundukları ilde ziyaret etmek istedikleri camileri harita üzerindeki gerçek yerlerinde detaylı olarak görebiliyor. Ayrıca, söz konusu camiler, Google Earth üzerinde de yer aldıklarından, sadece Türkiye’den değil dünyanın her yerinden sanal olarak gezilebiliyor.

Google Earth üzerinde en fazla sayıda 3 boyutlu binaya sahip tek firma ünvanını elinde bulunduran sitenin, Ramazan ayına özel olarak uygulamaya koyduğu 3 boyutlu cami uygulamalarını görmek için; www.3dlocationearth.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.