Ramazan Bayramı’nda öncelik ailede...

Uçak bileti arama motoru Skyscanner; yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde, Türkiye’deki kullanıcılarına Ramazan Bayramı tatilini nasıl geçireceklerini sordu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ramazan Bayramı’nda öncelik ailede...

Anket sonuçlarına göre; katılımcıların yüzde 59’u bayramı ailesiyle birlikte evde geçirmeyi planlıyor. Tatile çıkacakların ilk tercihi ise yurtiçi. Dünyada bini aşkın havayolunun milyonlarca noktasını tarayarak, kullanıcılarına en hesaplı uçak bileti alternatiflerini sunan Skyscanner; Türkiye’deki kullanıcılarının Ramazan Bayramı tatilini nasıl geçireceklerine yönelik bir anket yaptı. Anket sonuçlarına göre, ankete katılanların yüzde 59’u, “Ramazan Bayramı tatilini ailemle geçireceğim” cevabını verdi.

Akraba Ziyaretleri Tatilden Önemli...

Skyscanner’ın 1 Ağustos – 8 Ağustos tarihleri arasında yaptığı ve yaklaşık 2000 kişinin cevaplandırdığı anket, akraba ziyaretlerinin tatile tercih edildiğini ortaya koydu. Anket katılımcılarının yüzde 24’ü, Ramazan Bayramı tatilini “yakınlarımı/akrabalarımı ziyaret ederek geçireceğim” cevabını verirken yüzde 11’i ise tatile çıkacağını belirtti.

Tatile Çıkacaklar, Yurtiçi Tatilini Tercih Etti...

Skyscanner’ın anket sonuçları,  bayramda tatile gitmeyi düşünenlerin büyük çoğunluğunun yurtiçi tatilini tercih ettiğini gösterdi. Tatile çıkacağını belirtenlerin yüzde 7,4’ü Türkiye içinde tatil planladıklarını söylerken, yüzde 3,6’sı da Avrupa’ya gideceğini söyledi.  Anket katılımcılarının yüzde 5,6’sı ise diğer seçeneğini işaretledi.

Londra Birinci Sıradaki Yerini Koruyor...

Türkiye’den Ramazan Bayramı tatili için uçak bileti aranan şehirler sıralamasında Londra, 2011 yılında olduğu gibi bu yıl da ilk sırada yer aldı. Geçtiğimiz yıl üçüncü sırada bulunan İstanbul, bir sıra yükselerek ikinciliğe yerleşirken, 2011’de beşinci sırada yer alan Amsterdam ise üçüncü sıraya yükseldi.  2012 yılında Türkiye’den en çok uçak bileti aranan üç ülke ise İngiltere,  Almanya ve İtalya.

Kullanıcılarına, en kısa yoldan ve en uygun karşılaştırmalı uçak bileti fiyatlarını sunan Skyscanner, yaptığı anketlerle de kullanıcılarının seslerini duyurmalarına olanak veriyor.

Skyscanner Ramazan Bayramı tatili anket sonuçları:

 

1.   Tatili ailesi ile beraber geçirmeyi tercih edenler – %  59

 

2.   Yakınlarını / akrabalarını ziyaret etmeyi tercih edenler – % 24

 

3.   Yurtiçinde tatil yapmayı tercih edenler – % 7,4

 

4.   Avrupa’ya seyahat etmeyi tercih edenler – % 3,6

 

5.   Diğer (Yurtdışında diğer ülkeler) – % 5,6


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.