QTerminals Antalya kruvaziyer sezonunu açtı

Kruvaziyer sektörünün önde gelen limanlarından QTerminals Antalya Limanı, 4 bini aşkın yolcuya sahip Alexandria limanından gelecek olan lüks yolcu gemisi Mein Schiff 6’yı ağırlıyor.

06/04/2023 13:55
QTerminals Antalya kruvaziyer sezonunu açtı

Akdeniz’in en önemli limanlarından biri olan QTerminals Antalya, kruvaziyer sezonunu açtı. Sezonun ilk kruvaziyer gemisini ağırlayan Türkiye’nin önde gelen ticari yük ve kruvaziyer limanı QTerminals Antalya, Alexandria limanından gelen Malta bayraklı lüks yolcu gemisi MeinSchiff 6’ya ev sahipliği yapıyor.

295 metreyi aşkın uzunluğu ve yaklaşık 99 gross tonluk ağırlığıyla dev gemi 5 Nisan’da limana demirlendi. İnen ve binen 4 bin yolcusu ve 919 mürettebatı bulunan Mein Schiff 6 gemisi, en son 2022 yılında Antalya’ya gelmişti. Gemideki yolcular Antalya’nın tarihi yerlerini gezerek alışveriş yapacak.

"Bu sezon, 30 kruvaziyer gemisiyle yaklaşık 40 bin yolcuya ulaşacağımızı öngörüyoruz"

Kruvaziyer turizmi açısından yoğun bir yıl olacağını söyleyen QTerminals Antalya Limanı Genel Müdürü Özgür Sert, “Yıl sonuna kadar rezervasyonlar doğrultusunda 30 kruvaziyer gemisiyle yaklaşık 40 bin yolcuya ulaşacağımızı öngörüyoruz.

QTerminals Antalya Limanı, liman tesislerinin kapasitesi ve hizmet kalitesiyle Akdeniz’de iç ve dış turizm açısından önemli bir role sahip. Antalya’yı mevcut potansiyeliyle Doğu Akdeniz’de yeni bir dönüş merkezi haline getiriyoruz” diye konuştu.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.