Profesör, Antalya'nın "Yüz"ü olacak...

Antalya’da yaptığı yüz nakli ile dünyanın gündemine oturan Dr. Ömer Özkan’a Antalya Tanıtım Grubu, “Bizimle ITB Berlin Fuarı’na gelin” teklifi götürecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Profesör, Antalya'nın "Yüz"ü olacak...

Türkiye'nin turizm başkenti Antalya, 2011 yılında 10.4 milyon kişiyi ağırladı. Dünya turizminde marka olma yolunda ilerleyen ve bilinirliği giderek artan Antalya'nın turizmcisi, yerel yönetimi ve odaları yakaladıkları bu fırsatı kaçırmak istemedikleri için ciddi anlamda bir organizasyona imza attı. Benden duymuş olun artık Antalya bir şirket.

Bir-iki ay önce Antalya Tanıtım AŞ'yi kuran Antalyalılar ilk kez İstanbul'da 16. kez düzenlenen Emitt Turizm Fuarı'nda boy gösterdi. Fuarda kendilerine geniş bir stand kiralayan Antalya Tanıtım AŞ'nin içinde üç ticaret odası, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği var.

Şirketin amacı Lara, Kundu, Side, Manavgat, Belek, Alanya, Kaleiçi, Kalkan, Kaş, Patara ve Kemer gibi ildeki turizm merkezlerinin tanıtımını tek elden yapmak. Şirketin ortakları arasında yer alan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin başkanı Sururi Çorabatır ile fuardaki Antalya standında buluştuk. Çorabatır, Antalya adı ile şirket kurmalarını “Cebimizi birleştirelim istedik” diye özetliyor. (HT)

2 milyon lira sermayeli şirket kendi parasını kendisi çıkaracak. Festivaller, organizasyonlar yapılacak, Antalya ile ilgili hediyelik eşyalar çıkarılacak. Ticari faaliyetlerden elde edilen para ile de fuarlara katılıp, bazı ülkelerde özel tanıtımlar yapılacak. Peki Antalya Tanıtım AŞ'nin bundan sonraki durağı ne olacak? Burada da Antalyalı turzimcilerin vizyonu ortaya çıkıyor.
 
Mart başında dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan Almanya'daki ITB Berlin Fuarı'na katılacaklarını söyleyen Çorabatır, eğer ikna edebilirse yanlarında bomba gibi bir ismi götürme peşinde. Antalya Tanıtım AŞ'nin en son yapılan yönetim kurulu toplantısında Antalya'daki ilk yüz nakli ameliyatı ile dünyanın gündemine oturan Dr. Ömer Özkan'a “Bizimle ITB Fuarı'na gelin” teklifi götürülmesi kararlaştırılmış.
 
Önümüzdeki günlerde Özkan'ın kapısını çalacaklarını söyleyen Çorabatır, “Dr. Özkan'ın başarısı hepimizin göğsünü kabarttı. Sağlık turizmi Antalya'da önem verdiğimiz bir konu. Özellikle Akdeniz Üniversitesi'nin bu konudaki çalışmalarını takdirle izliyoruz. Başarılı bir ekip ve bizimle fuara gelip orada Antalya'nın tanıtımını yaparlarsa çok onur duyacağız” diyor. Gerçekten de son yıllarda sağlık turizmi alanında ciddi bir atılım içinde olan Türkiye için Dr. Ömer Özkan gibi isimler oldukça büyük bir şans. Fuara gider mi gitmez mi bilmem ama şimdiden Türkiye'nin tanıtımını yaptı gibi geliyor bana.

 

KÜLTÜR PEŞİNDEN GELECEK...

Antalyalılar turizmde şirketleşmeyi Antalya Tanıtım AŞ ile bitirmek niyetinde değil. İkinci adım olarak Antalya Kültür AŞ kurulması planlanıyor. Nitekim bunun için de çalışmalar sürüyor. Yakın zamanda bu oluşumu da tamamlama peşinde olan Antalyalılar ünlü antik kentler Perge, Sillyon, Seleukeia'yı da istiyor. Çorabatır bu kentlerin restorasyonlarını yapmaya talip olduklarını ifade ederek, “Bakanlık ile görüşüyoruz, restorasyonlarını yapıp bir süre işletmesine talibiz” diyerek bu konuda da iddialı adımlar atmak istediklerini anlatıyor. (Hacer Gemici)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.