Pera Palas'a, yabancı zincir ilgisi...

Pera Palas’ı satın alan World Travel Channel'in sahibi Demet Sabancı Çetindoğan, Dubai’nin ünlü devlet kuruluşu olan Jumeirah International ile anlaşıyor. Ayrıca İngiltere’de Kanada kökenli Fairmont Grubu ile de görüşüldüğü bildirildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Pera Palas'a, yabancı zincir ilgisi...

Pera Palas’ı satın alan World Travel Channel'in sahibi Demet Sabancı Çetindoğan, Dubai’nin ünlü devlet kuruluşu olan Jumeirah International ile anlaşıyor. İşadamı İhsan Kalkavan’ın 2005’te satın aldığı Pera Palas’ı satın alan Demet Sabancı Çetindoğan, oteli işletmek için uluslar arası zincirlerle görüşmeye başladı. Bu görüşmelerde Dubai’de 2005 yılında kurulan ünlü Jumeirah International ile olumlu sonuçlar alındığı belirtildi. 

Dubai, Londra, New York, Shanghai ve Almanya’da lüks otellerin sahibi olan Jumeirah International’ın Dubai’de başyta dünyanın en çok dikkat çeken oteli Burj Al Arab Hotel’i olmak üzere Jumeirah Emirates Tower, Madinat Jumeirah, Jumeirah Beach Hotel, Sofitel Dubai Jumeriah Beach otelleri bulunuyor. Zincire bir çok yeni otel katılırken Jumeirah International, dünyanın önemli şehirlerinde yeni oteller açıyor. 

Anguilla, Arjantin, Bahamalar, Bahreyn, İngiliz Batı Hint Adaları – Anguilla, Çin - Guangzhou, Şangay, Ürdün, Jumeirah Frankfurt, Kuveyt Jumeirah Messilah Beach, Maldivler, Mallorca, Umman, Katar – Doha, Tayland – Phuket, İngiltere - Glasgow, Londra (Jumeirah Carlton Towers ile Jumeirah Lowndes Hotel), ABD Virgin Adaları, ABD - New York (Jumeirah Essex House) gibi ülkelerde tesisleri bulunuyor.
 
Tepebaşı'ndaki Pera Palas Oteli, yeniden el değiştirirken dünyanın önemli zinciri Jumeirah International ile yeni kimliğe kavuşuyor. Pera Palace’ı alan Demsa'nın ortaklarından , World Travel Channel ile Fashion TV ile Harvey Nichols mağazalarının sahibi Demet Sabancı Çetindoğan’ın oteli yurt dışı zincire bağlama projesi yürüyor.
 
Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı çalışmalarını yaptığı, polisiye romanları ile bilinen dünyaca ünlü yazar Agatha Christie'den Kraliçe II. Elizabeth'e, Pierre Loti'den Jacqueline Kennedy ve Ernst Hemingway'e kadar birçok ünlü ismi ağırlayan İstanbul Tepebaşı'ndaki Pera Palas, Jumeirah International ile dünyaya açılıyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.