Pegasus’tan Türkiye'de bir ilk

Pegasus Hava Yolları, British Safety Council tarafından düzenlenen, iş sağlığı ve güvenliği sektörünün ilk ve en prestijli ödülü olan Uluslararası İş Güvenliği Ödülleri kapsamında ödüle layık görüldü.

15/04/2019 11:19
Pegasus’tan Türkiye'de bir ilk

Türkiye’nin dijital havayolu Pegasus; gösterdiği yüksek performans nedeniyle dünya genelinde farklı sektörlerden şirketlerin katıldığı, British Safety Council tarafından düzenlenen, iş sağlığı ve güvenliği sektörünün ilk ve en prestijli ödülü olan Uluslararası İş Güvenliği Ödülleri’nde (International Safety Awards) Merit Kategorisi’nde ödüle layık görüldü.

Bu yıl 61.’si düzenlenen ve dünya genelinde her sektörden 600’e yakın şirket katıldığı yarışmada, şirketlerin 2018 yılında iş güvenliği konusunda yaptığı en iyi proje ve uygulamalar, British Safety Council konseyi tarafından detaylıca değerlendirildi. Pegasus Hava Yolları, son yıllarda iş güvenliği konusunda kurduğu izleme ve iyileştirme sistemleri ile birçok firma arasından ödüle layık görüldü.

Türkiye’de hava yolu firmaları arasında bir ilk

5 Nisan 2019 tarihinde Londra’da yapılan ödül törenine, Pegasus Hava Yolları’ndan bu sistemleri kuran Yönetim Sistemleri ve İş Mükemmelliği Genel Müdür Danışmanı Dr. Ümit Özen ve Proje Lideri Resul Betos katılarak, British Safety Council Başkanı Lawrence Waterman’ın elinden ödülü aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Dr. Ümit Özen, “Türkiye’de hava yolu firmaları arasında ilk defa alınan bu ödülle, iş güvenliği konusunun ülkemizde hızla büyüyen hava yolu taşımacılığı sektöründe de ne kadar önemli olduğuna dikkat çekmek istiyoruz.

İşi yaparken her zaman emniyetli ve güvenli çalışmanın, iş verimliliğine ve insan hayatına olumlu katkılarını çok net görüyoruz. Ana hedefimiz, sürdürülebilir başarı için iş güvenliği alanında Pegasus Hava Yolları’nda kurduğumuz sistemimizin sürekli geliştirilmesi ve iyileştirmesidir. İş güvenliği kültürünü şirketimizin genlerine işlemek ve iş güvenliğini işimizin temel parçası haline getirmek için daha çok çalışarak, bu tür büyük ödülleri şirketimize kazandırmaya devam edeceğiz.” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.