Pasaportu en çok 'kapı açan' ülkeler...

AB üyesi Britanya, Finlandiya ve İsveç 173 ülkeye vizesiz girebiliyorken Türkiye'den 94 ülke vize istemiyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Pasaportu en çok 'kapı açan' ülkeler...

Britanya’da Henley&Partners Vize Kısıtlama Endeksi’nin yaptığı araştırma hangi ülke pasaportunun en çok kapıyı araladığını ortaya koydu. Independent gazetesinin yayımladığı rapora göre listenin ilk 10 sırasındaki ülkelerin AB üyesi olması dikkat çekerken Danimarka, Almanya, Lüksemburg, Belçika, İtalya, Hollanda ve ABD ’nin dâhil olduğu bu ülkeler 173 ülkeye vize almadan girebiliyor.

İlk 3 sırayı elinde tutan Britanya, Finlandiya ve İsveç içinse bu sayı 173. Buna karşın Rusya 95 ülkeye vizesiz girebilirken Türkiye ve Güney Afrika’yı 94 ülke vizesiz kabul ediyor. Dünyanın en kalabalık iki ülkesi Çin ve Hindistan pasaportları da sırasıyla 44 ve 52 ülke tarafından vizesiz kabul görüyor.
 
Listenin son sıraları ise Arap veya Müslüman ülkelere ait: Afganistan, Irak, Somali, Pakistan, Filistin, Eritre, Nepal, Sudan, Sri Lanka ve Lübnan. Dünya Turizm Örgütü (DTÖ) tarafından yayımlanan bir rapor da ‘zengin ülkelerin’, sahip oldukları seyahat özgürlüğüne karşılık sınırlarını başkalarına kapattıklarını göstermişti. Avrupa ülkeleri, her 4 kişiden 3’ünü vizeye tabi tutuyor.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.