Partilerin turizmci adayları ve sıraları...

Siyasi partiler milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti. Barajı aşacağı düşünülen 3 parti, toplamda 6 turizmci adaya yer verirken, bunlardan seçilme ihtimali yüksek olan 3 aday olduğu görülüyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Partilerin turizmci adayları ve sıraları...

Seçime girecek siyasi partilerin milletvekili adaylarını Yüksek Seçim Kurulu'na bildirme süresinin dolmasıyla beraber adaylar da netleşti. Seçimde barajı geçmesi düşünülen üç partiden, AKP, CHP ve MHP, mesleği turizmci olan toplam 6 aday bulunuyor.Bunlardan 3'ünün seçilme ihtimali ise düşük. CHP, en çok turizmci aday gösteren parti olurken, onu 2 adayla AKP ve 1 adayla da MHP izledi.

 

 

 

iŞTE TURİZMCİ ADAYLAR VE ADAYLIK SIRALARI

 

Doğan Şafak: Niğde 1. Sıra CHP

 

Yıldıray Sapan: Antalya 4. Sıra CHP

 

Emrah Doğu: Muğla 4. Sıra CHP

 

Nadir Uzun: İstanbul 1. Bölge 25. Sıra AKP

 

Cemal Bekle: İzmir 1. Bölge, 8. Sıra AKP

 

Ömer Demirel: Ankara 2. Bölge 6. Sıra MHP

 

 

SEÇİLME İHTİMALİ YÜKSEK OLAN ADAY SAYISI SADECE 3

 

Üç partinin milletvekili adayları arasında toplamda mesleği turizm olan 6 milletvekili adayı bulunurken, bunlardan seçilme şansı olanların şansı daha da az gibi görülüyor. Üç partinin milletvekili adayları içinde turizmcilerin oranı ise binde 3,5'te kalıyor. Adaylardan CHP 4. sıra Antalya milletvekili adayı Yıldıray Sapan, AKP 8. sıra İzmir milletvekili adayı Cemal Bekle ve AKP 25. sıra İstanbul milletvekili adayı Nadir Uzun'un seçilme ihtimalleri yüksek görünürken, CHP'nin Niğde 1. sıra milletvekili adayı Doğan Şafak'ın durumu kritik. Zira CHP, bir önceki seçimlerde bu ilden milletvekili çıkaramamıştı. MHP Ankara 6. sıra milletvekili adayı Ömer Demirel ile CHP Muğla 4. sıra milletvekili adayı Emrah Doğu'nun durumları da belirsiz. Bu iki ismin seçilmesi ancak partilerinin bu illerde oy oranlarını artırmasına bağlı.

 

ANTALYA'DA SURURİ ÇORABATIR SON ANDA BY PASS EDİLDİ...

 

Son sürece kadar listelerde yer alan AKTOB’un başarılı Başkanı ve işadamı Sururi Çorabatır, son dakikada listelere alınmadı. Bu kararda CHP’nin eski lideri Deniz Baykal’ın etkili olduğu iddia ediliyor. Baykal’ın kendi listesi dışında turizm sektöründen bir temsilciyle çalışmak istemediği öne sürülüyor. (haberalanya.com)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.