Paris'te Skandal Türkiye Tanıtımı

Fransa'da, yerli yabancı birçok hazır giyim firmasını bir araya getiren "Who's Next" Paris moda fuarı kapılarını açtı. Moda tasarımı sektöründe Türk yaratıcılığının ön plana çıkartıldığı fuarda Türkiye’yi tanıtmak adına düzenlenen etkinlikler ise, çağdaş Türkiye’yi yansıtmaktan çok uzaktı.

31/12/2019 23:40
Paris'te Skandal Türkiye Tanıtımı

Hasan Arslan - Turizm Aktüel

Başkent Paris'te, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri'nin (İTKİB) katkılarıyla, Porte de Versailles sergi salonlarında başlayan fuarın bu yılki onur konuğu Türkiye olarak belirlendi. Ama onur konuğu Türkiye kendisini, Maraş dondurması, dansöz, çengi, fes-tayt kombinli takma bıyıklı çalgıcılarla, bistüyer -şalvar kombinasyonlu dansçı kızlar ve saray temasıyla tanıtmayı tercih etti. Hoş, onu da beceremedi.

Türkiye'den Vakko, Özlem Süer ve Mehtap Elaidi gibi isimlerden oluşan yaklaşık 50 marka ve tasarımcının katıldığı fuarda, dünyanın çeşitli ülkelerinden 2 bini aşkın hazır giyim ve aksesuar markası yer alıyor. 

Dünya modasının kalbinin attığı fuarda Türkiye, geçmişle günümüzü birleştirmeyi amaçlayan, sözde modernize edilmiş kıyafetler giyen mankenlerle tanıtmaya çalışıldı. Modada yaratıcılığın görücüye çıktığı fuarda yaratıcılıktan bir nebze olsun nasibini almamış, çadır tiyatrosu konseptine bile ulaşamamış bu etkinlik, önemli bir tanıtım fırsatının kaçmasına neden oldu.

Asıl soru şu: Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in Paris’teki  rezillikten haberi var mı? Türkiye böyle mi tanıtılmalı? Madem Türkiye tanıtılacak, bu tanıtımda siz neden yoktunuz? Hadi siz gitmediniz, o zaman neden bakanlıktan bir yetkiliyi görevlendirmediniz? Panoya konan çalışmalara siz mi onay verdiniz? Her önüne gelen Türkiye’yi yurtdışında tanıtabilir mi?

Türkiye’nin tanıtıldığı tekstil fuarında panoda bulunan grafiklere dikkatli bakın. Allahaşkına bu grafikleri hangi üstün yetenekli kişi ya da kişiler hazırladı? Tekstil sektörünün önde gelen kuruluşu İTKİB, böyle bir rezilliğe nasıl izin verdi?   


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.