Parayı verdim, Boğaz'a otel yapacağım...

Boğazın en değerli arsalarından biri daha sahibini buldu. Alarko Holding ve Suriye Konsolosluğu’nun kiracı olarak bulunduğu Ortaköy sırtlarındaki 41 bin metrekarelik arsayı, Ali Ağaoğlu satın aldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Parayı verdim, Boğaz'a otel yapacağım...

Miras kavgaları nedeniyle daha önce birçok kez icradan satışa çıkarılan, Alarko Holding ve Suriye Konsolosluğu gibi binaların yer aldığı arsa, Ali Ağaoğlu’nun oldu. Geçtiğimiz aylarda Yeniköy’deki Carlton arazisinin tamamını satın alan Ağaoğlu, Ortaköy’deki Alarko Holding merkezinin bulunduğu araziyi de satın alarak İstanbul Boğazı’ndaki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi.

Satış sonrası görüştüğümüz Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, arsanın sahibinin Asım Onur ve ailesi olduğunu belirterek, “Ben arsayı icradan değil, asıl sahiplerinden satın aldım. Hayatım boyunca icradan arsa satın almadım. Aileyi ikna ederek aldım” dedi.

Araziye ödediği bedel için kesin bir rakam belirtmeyerek, aile ile kendi arasında olduğunun altını çizen Ağaoğlu,  icrada 300 milyon lira olsa da piyasa değeri 600 milyon liraları bulan arsa için, dolar üzerinden sekiz sıfırlı bir rakam ödediğini vurguladı. İstanbul’un en değerli arsalarını gözünü kırpamadan satın aldığını ifade eden Ağaoğlu, “Arsa çok değerliydi, değeri neyse verdim. Parayı peşin verdim. Tapuyu da cebime koydum” diye konuştu.
 
‘Yatak odamıza girdi’...
 
Arsanın içinde Suriye Konsolosluğu ve Alarko Holding merkez binasının bulunduğunu söyleyen Ağaoğlu, “Konsolosluk ve Alarko Holding kiracı durumundalar, bunları çıkarıp, arsanın imar durumuna göre, turizm amaçlı bir tesis yapacağım” dedi. Arsanın bulunduğu alanın çok değerli olduğunun altını çizen Ağaoğlu, bölgenin doğasını ve koruyu bozmadan, dünya ölçeğinde nitelikli bir projeye imza atacağını ifade etti. Ağaoğlu’nun satın aldığı arazi Reina’nın karşısından Ulus’a kadar ilerleyen yamaçtaki 41 bin 553 metrekarelik bölgeyi kapsıyor.
 

Ağaoğlu, “Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi çok değerli dostum İzzet Garih araziyi satın almamızdan sonra ‘Ağaoğlu araziyi alarak şirketimizin yatak odasına kadar girdi’ şeklinde espri de yapmış. Sevgili Garih’in bu sözleri de söz konusu arazinin değerinin bir göstergesidir” diye ekledi.

Yatırım sürecek...

İnşaat sektöründeki durağanlığa rağmen yatırımlarına hız kesmeden devem ettiğini söyleyen Ağaoğlu, “Milletin ağladığı, ekonominin durduğu dönemde yatırım yapmaya devam ediyoruz. Her zaman söylediğim gibi, yatırımları yastık altına değil, toprak üstüne yapıyoruz” diye konuştu. Ağaoğlu, İstanbul Boğazı’nın dünyanın göz bebeği olduğu belirterek, yatırımlarını burada yoğunlaştıracağının altını çizdi.

Özellikle inşaat, enerji ve turizm alanındaki yatırımlarına hız verdiğini vurgulayan Ağaoğlu, “Böylesine önemli bir konuma sahip bu araziyi alarak, yeni bir yatırıma daha imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
 
ARAZİYİ KİM SATTI?
 
Miras kavgaları nedeniyle birçok kez icradan satışa çıkarılan arsanın geçmişi 2. Abdülhamit’e dayanıyor. 2. Abdülhamit araziyi üç kızına paylaştırdıktan sonra, Abdülhamit’in kızlarından Zekiye Sultan, hakkına düşen 42 dönümlük araziyi 1926’da Asım Onur’a sattı. Dönemin ünlü hastanelerinden Şifa Yurdu’nun sahibi Asım Onur’un ölümünden sonra ise, arsa üç çocuğu arasında miras kavgalarına neden oldu. Ali Ağaoğlu bu alımın altına imza atarak bir anlamda miras kavgasını sonlandırmış oldu. Geçmişte bir çok kez icradan satışa çıkan araziye bundan üç yıl önce 320 Milyon Lira değer biçilmişti.
 
Dubai’de Tarkanlı lansman...
 
Ali Ağaoğlu, Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin lansmanını da Ekim’de Dubai’de düzenlenecek Cityspace Fuarı’nda yapacak. Türkiye’nin onur konuğu olduğu fuarda Ağaoğlu gövde gösterisinde de bulunacak. Mega star Tarkan’ın da vereceği konserle tanıtılacak proje dünyada da satışa sunulacak.
 
Yalı zengini...
 
Gayrimenkul yatırımlarıyla dikkat çeken Ali Ağaoğlu, daha önce de boğazın değerli arsalarını portföyüne eklemişti. En son Yeniköy’deki eski Carlton Oteli’nin arsasının tamamını satın almasıyla gündeme gelen Ağaoğlu’nun, Amcazade Yalısı ve Kanlıca’daki yalıları olmak üzere Boğaz’da birçok yalısı olduğunu biliniyor. (Yavuz Karaman)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.