Pamukkale'den Rusya'ya tanıtım atağı
Türkiye’ye en çok turist getiren ülkeler arasında yer alan Rusya’da gerçekleşen ve Turizm Sektörünün en önemli fuarlarından biri olan MITT Moskova Fuarına Türkiye bin 254 metrekare stand ile katıldı.
.jpg)
Denizli Valiliği standında Denizli-Pamukkale’yi temsilen Colossae Thermal Hotel Genel Müdürü Şeref Karakan ve Recep Altuntaş hazır bulundular.
Fuara Bakanlık adına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Abdurrahman Arıcı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Sayın Özgür Özaslan katıldılar. Pamukkale standımızı ziyaret eden Sayın Özaslan Sayın Şeref Karakan ile bölge hakkında görüştüler.
Fuarda ilgi odağı olan Pamukkale’ye yoğun ziyaret gerçekleşti.
Türkiye standının ana teması Türkiye'nin kültürel ve tarihi değerlerini yansıtan Modern Türkiye olarak belirlenmiş ve stand girişinde Selçuklu kapısı ve bununla uyumlu bir sahne yapılmış.
Rusya Federal Turizm Ajansı verilerine göre turistik amaçlı seyahatlerde Türkiye 3 milyon
78 bin ile ilk sırada yer alıyor. Türkiye'yi 1 milyon 909 bin ile Mısır takip ediyor. Yurtdışına çıkış açısından en fazla artış Türkiye olarak belirtiliyor. Bir önceki yıla göre 2013'te 545 bin kişilik bir artış yakalanmış.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: