Palazzo Donizetti, yeni yatırımlarla büyüyor...
Palazzo Donizetti Hotel'i bünyesine katan Semerkand AŞ. ikinci turizm yatırımını İstanbul Esenyurt'ta yapacak.
.jpg)
Beyoğlu’nun kalbi Pera Bölgesi'nde 2010 yılında hizmete giren Palazzo Donizetti Hotel, Pera bölgesinin en kıymetli binasında yer alıyor. Otelin oldukça gösterişli olan binası, 19. Yüzyıla ait. Pera’nın ucundan yakaladığı “Belle epoque” zamanından kalma barok bina, Pera bölgesinin en kıymetli binası olarak kabul ediliyor. Adını Giuseppe Donizetti’den Palazzo Donizetti Hotel’i, Turizm Grup Koordinatörü Umut Dülger Turizm Aktüel'e anlattı.
Grubun yeni turizm yatırımları
hakkında da bilgiler veren Umut Dülger, "Semerkand AŞ olarak ikinci
turizm yatırımımız İstanbul Esenyurt'ta olacak. Esenyurt'ta Hilton
Garden Inn İstanbul Esenyurt’u hizmete açacağız" dedi.
Semerkand A.Ş. Turizm Grup Koordinatörü Umut Dülger, grubun yeni yatırımları hakkında da bilgi verdi. Semerkand A.Ş’nin Palazzo Donizetti Hotel'i geçtiğimiz aylarda bünyesine kattığını söyleyen Dülger, "Bulunduğumuz bina Pera bölgesinin en kıymetli binası. Oteli satın aldıktan sonra yeni bir profesyonel yapılanmaya gidiyoruz. İlk olarak tüm yönetim kadromuzu yeniledik. Otelin Genel Müdürülüğü görevine Orhun İnkaya'yı, Satış Müdürlüğü görevine ise, Banu Ulaş'ı getirdik" dedi.
Otelde yapılan değişiklikler hakkında da bilgiler veren Umut Dülger, "İlk değişikliği terasta yapacağız. Burada İstanbul'a yakışır güzel, lüks bir restaurant açacağız. Misafirlerimizi burada ağırlayacağız. Otelimiz bünyesinde Cafe de Paris, North Shields gibi mekanlar bulunuyor.
Acente ve online ilişkilerini de değiştiriyoruz. Otelin hak ettiği doluluk oranını en kısa zamanda sağlayacağız. Bu tarihi binanın hakkını vereceğiz, hizmet kalitesinden asla ödün vermeyeceğiz. Otelin lokasyonu çok iyi bir yerde. Bulunduğumuz sokağın ve bölgenin hüvviyeti tamamen değişecek.
Semerkand A.Ş'nin ikinci turizm yatırımı İstanbul Esenyurt'ta olacak. İstanbul’daki Hilton Garden Inn tesislerinin 3’üncüsü olacak. Hilton Garden Inn İstanbul Esenyurt’ta, 182 oda bulunacak. Ayrıca 72 Residence yer alacak.
Otelimizin bünyesinde yer alan SPA'yı profesyonel bir kadro çalıştıracak. Serenity SPA ile anlaşarak, buraya güzel modern ve şık bir düzenleme ile hizmet vermeye başlayacak. Otelimizde birbirinden şık her türlü konfora sahip 79 odamız bulunuyor. Donizetti Markası çok önemli bir marka. Bu markayı otelimizin tüm ruhuna işleyeceğiz. Gelen tüm misafirler Donizetti ile ilgili tüm bilgilere sahip olabilecek" diye konuştu.
Grubun yeni turizm yatırımları hakkında da bilgiler veren Umut Dülger, "Semerkand AŞ olarak ikinci turizm yatırımımız İstanbul Esunyurt'ta olacak. Esenyurt'ta Hilton Garden Inn İstanbul Esenyurt’u hizmete açacağız. Bu otel, İstanbul’daki Hilton Garden Inn tesislerinin 3’üncüsü olacak. Hilton Garden Inn İstanbul Esenyurt’ta, 182 oda bulunacak. Ayrıca 72 Residence yer alacak" dedi.
Palazzo Donizetti Hotel ismini, ünlü besteci Gaetano Donizetti’nin “Donizetti Paşa” diye anılan ağabeyi Giuseppe Donizetti’den alıyor. Osmanlının batılılaşma hamleleri sırasında 2’nci Mahmut tarafından askeri bandoyu kursun ve eğitsin diye İstanbul’a davet edilen Giuseppe Donizetti, bir daha geri gitmeyerek, tarihimizdeki yerini aldı.
Giuseppe Donizetti Paşa (1788-1856)
Meşhur opera bestecisi Gaetano Donizetti'nin ağabeyi Giuseppe Donizetti Sultan II. Mahmud'un askeri bandolarını Avrupai bir müzik disiplini içerisinde eğitmek üzere “Istruttore Generale delle Musiche Imperiali Ottomane” (Osmanlı Saltanat Müziği Baş Eğitmeni) görev tanımıyla 1828 yılında İstanbul'a geldi.
O devirde kendisini Batılı bir çizgide yenilemeye gayret eden Osmanlı İmparatorluğu'nda orduda müzik alanında da köklü bir değişikliğe gidilmiş, mehteran bandoları yerine Avrupai bandolar kurulmuştu.
Önceden Napoléon Bonaparte'ın bandolarında da görev yapan Giuseppe Donizetti, birkaç yıl için geldiği Osmanlı başkentindeki görevini ömrünün geri kalan 28 yılında da, ölünceye kadar sürdürdü ve 1856'da vefat edince Taksim yakınlarındaki St Esprit Katedrali'nin mahzenine gömüldü.
Donizetti, İstanbul'da o devirde Latin Katolik cemaatinin yoğunlukla yaşadığı Pera, yani Beyoğlu'nda, Palazzo Donizetti Oteli'nin de üzerinde bulunduğu Asmalımescit Sokağı'nda otururdu. İstanbul'a varır varmaz Sultan II. Mahmud için “Mahmudiye Marşı” olarak anılan askeri bir marş bestelemiş ve bu marş 20’nci yüzyılın başında Osmanlı İmparatorluğu'nun resmi anlamda milli marşı olarak kabul edilmişti.
Donizetti ayrıca, saray ve hanedan mensuplarına müzik dersleri verir, İtalyan operalarının padişahın huzurunda temsilinde de hazır bulunurdu.
Meşhur Macar piyanist Franz Liszt 1847 yılında İstanbul'a geldiğinde, Donizetti'nin de evini ziyaret etmiş, onun Sultan Abdülmecid için yazdığı “Mecidiye Marşı”nın temalarını “Grand Parafraz” adını verdiği bir bestesinde kullanmıştı.
Rossini ve Gaetano Donizetti de padişaha ithaf ettikleri marşlarını onun kanalıyla saraya iletmişlerdi. Öğrencileri tarafından “Donizet Bey” olarak hitap edilen Giuseppe Donizetti, hizmetlerine karşılık Sultan Abdülmecid tarafından “Paşa” rütbesine yükseltilmiş ve Türk müzik tarihine de “Donizetti Paşa” olarak geçmiştir.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: