Pakistan'da yolcu uçağı düştü

Pakistan Uluslararası Havayolları’na ait 107 yolculu bir uçağı, ülkenin Karaçi kenti yakınlarında bir yerleşim birimine düştü.

22/05/2020 11:23
Pakistan'da yolcu uçağı düştü

Uçağın Karaçi Havalimanı'na yaklaşmak üzere olduğu sırada, Model Colony adındaki yerleşim yerine düştüğü belirtildi. Lahor-Karaçi seferini yapan Airbus A320 model uçakta 99 yolcu ve 8 kabin ekibi bulunduğu belirtildi. Sosyal medyada kazaya dair paylaşılan görüntüler, uçağın bir yerleşim bölgesine düştüğünü gösterdi.

T24'te yer alan habere göre, Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA) Sözcüsü Abdullah Hafeez, “Şu anda bir şey söylemek için erken. Dualarım ailelerle birlikte. Şeffaf bir şekilde bilgi paylaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Pilot teknik hata bildirmiş 

Sivil havacılık kaynaklarının 24 News'a yaptığı açıklamada uçağın kaptan pilotunun düşme öncesi teknik hata bildirdiği, kısa süre içinda uçağın radardan kaybolduğu belirtildi.

Pakistan Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Hizmetler Arası Halkla İlişkiler’den (ISPR) yapılan açıklamada, Ordu Hızlı Tepki Gücü’nün kaza noktasına gönderildiği ve kurtarma çalışmalarına katılacağı belirtildi.

Karaçi'deki hastanelerde acil durum ilan edildi

Pakistan Sağlık ve Nüfus Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, kaza sonrası Karaçi kentindeki tüm hastanelerde acil durum ilan edildiği duyuruldu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.