Paket turla gelen turist sayısında büyük düşüş... Gelirde ise artış var

Türkiye 2022 yılının ilk yarısında, paket turlarla gelen turist sayısında 2019’a göre büyük düşüş yaşadı. Ancak paket tur geliri küçük oranda yükseldi. Paket turlarda neler değişti?

05/08/2022 12:03
Paket turla gelen turist sayısında büyük düşüş... Gelirde ise artış var

Turizm istatistik merkezi Turizm Databank’ın TÜİK verilerinden yaptığı incelemeye göre, 2022 yılının ilk yarısında, paket turlarla gelen turist sayısında 2019’a göre büyük düşüş yaşandı. Ancak, paket tur geliri küçük oranda yükseldi. Paket turlarda neler değişti?

2022 yılının ilk yarısında paket geliri nasıl arttı?

Türkiye 2022 yılının ilk yarısında, 5,7 milyon paket turistinden 3 milyar Dolar gelir kazandı. 2019 yılına göre, paket turisti yüzde 22 azaldı. Paket tur geliri ise yüzde 3,6 yüksedi. Paket tur gelirindeki artışı, yılın 2.çeyreğinde yaşanan kişibaşına paket tur fiyatlarındaki artış sağladı:

Bu dönemde, kişibaşı paket tur geliri de 407 Dolar'dan 520 Dolara çıktı. Özellikle Rusya ve Ukrayna’nın savaş hali ile turistleri Türkiye dışında seçeneksiz kalması, paket tur fiyatları artırdı. Diğer yandan yeniden açılan İngiltere pazarında da fiyatlar ciddi artış gösterdi. Almanya’da ise, çok az bir artış yaşadı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.