Özaslan'dan yükseliş müjdesi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan'dan turizmde yükseliş müjdesi geldi. Özellikle Rus turistler açısından azalmanın göreceli olduğuna değinen Bakanlık yetkilileri, 2011'de gerçekleşen 3,5 milyon Rus turist rakamlarının yakalanabileceğine inanıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Özaslan'dan yükseliş müjdesi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, ocak-temmuz döneminde Türkiye'ye gelen toplam turist sayısının yüzde 1,87 azalma ile 17 milyon 295 bin olarak gerçekleştiğini söyledi. Ağustos ve eylül aylarının geçen yıla nispeten daha iyi geçtiğine değinen Özaslan, geçen yılın 31 milyon turist rakamının yakalanabileceğini belirtti.

Rusya ile Türkiye arasında ikili ilişkilerin siyasi, ekonomik ve ticari alanda hızla ilerlediğine işaret eden Özaslan, sözlerini "Kültürel alanda da artan etkinliklerle iki ülke ilişkileri taçlanıyor. Halklar arasında diyalog artıyor. Türk dizilerinin Rusya'da da izleniyor olması memnuniyet verici. İyi mesajlar vermek lazım," diye sürdürdü.

Kremlin Sarayı'nın yanı başında yer alan Şarkiyat Edebiyat Merkezi Türkiye Kitaplığı Bölümü'nün açılışı için Moskova'ya giden Özaslan, iki ülke arasındaki turizm ilişkilerini değerlendirdi.

Türkiye destinasyonunda fiyatların bir miktar arttığı yolundaki habetleri  değerlendiren Özaslan "Pazar kaybı yaşayan ülkeler fiyatlarını indirir. Burada hizmetten ödün vermemek çok önemli. Sektör serbest piyasa anlayışı ile tercihini yapar. Biz fiyatta indirim olurken, hizmetten taviz verilmemesini önemsiyoruz," şeklinde konuştu.

Rus turistlerin güvenliği ve alkol zehirlenmeleri de değerlendiren Özaslan, Rus yetkililerle görüşmesinde alınan önlemler nedeni ile teşekkür ettiklerini söyledi. "İnsan hayatı bizim için çok önemli. Hele bu Türkiye'ye gelen bir ziyaretçi ise trafik güvenliği ve hijyen bakımından çok daha hassas olmamız gerekiyor. Bu açıdan Türkiye dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alıyor.

Rus makamları münferit birkaç olayın dışında olumsuz bir vaka ile karşılaşmadıkları için teşekkür etti. Alkol zehirlenmelerinde yaşamını yitiren Rus turistlerle ilgili dava süreci de devam ediyor. Biz bakanlık olarak Rus turistlerin yanında davaya müdahil olmak istedik. Süreci sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Müsebbip olanların en ağır cezayı alacaklarına inanıyorum." Rusya ile Türkiye'nin yüzyıllardır yakın iki komşu olduğunu ifade eden Özaslan "Rusya'yı hiçbir alanda ihmal etme lüksümüz yok" dedi.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.