Oya Narin: Turizm teşviklerinin devam etmesi gerekiyor

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin, "5 yıldızlı otel sayısında Türkiye; İspanya, İtalya ve Yunanistan’ın önünde bulunuyor. Turizm teşviklerinin devam etmesi gerekiyor. Biz turizmciler ihracat teşviklerinden yararlanamıyoruz" dedi.

15/11/2023 13:28
Oya Narin: Turizm teşviklerinin devam etmesi gerekiyor

Bu yıl Türkiye’nin 52 milyon turist sayısına ulaştığını belirten Oya Narin, turizme OVP’de çok önemli bir cari dengeyi sağlama hedefi verilmiş durumda olduğunu söyledi.

Yıllık turizm gelirlerinin 2023 ile 2025 yılları arasında sırası ile 56, 60, 65 Milyar Dolar seviyesinde gerçekleşerek, 2026 senesinde 71 Milyar Dolara ulaşması hedeflendiğini ifade eden Narin, "Turizm gelirlerinin bu şekilde ivmelenmesi ile cari dengenin sağlanmasına katkıda bulunulacaktır.

Bu çerçevede OVP, turizm sektörüne cari işlemler dengesinin sağlanması noktasında önemli bir görev atfediyor. Türkiye, 20 bini aşkın tesis, 2 milyon yatak kapasitesi ve 100 Milyar Dolarlık yatırıma ulaştı. Bunların yüzde 47’sinin 5 yıldızlı otel olarak yer alıyor.

"Hizmet ihracatçısıyız ama KDV iadesi alamıyoruz"

5 yıldızlı otel sayısında Türkiye; İspanya, İtalya ve Yunanistan’ın önünde bulunuyor. Turizm teşviklerinin devam etmesi gerekiyor. Biz turizmciler ihracat teşviklerinden yararlanamıyoruz.

Hizmet ihracatçısıyız ama KDV iadesi alamıyoruz. Yalnızca yatırımı yaparken KDV iadesi alıyoruz ki onun da şartları var. Yatak kapasitemizin her yıl yüzde 10’unun yenilenmesi gerekiyor. Yeni gelişen destinasyonlar dışında yenilemeye ağırlık vermek zorundayız" dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.