OTSAD Arap turiste yeni destinasyon buldu

OTSAD Arap turistlerden sonra İranlı turistleri de Kuzey Ege ve Kazdağları'nda ağırlayacak.

19/05/2018 23:39
OTSAD Arap turiste yeni destinasyon buldu

3 yıl önce kurulan Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acentaları Derneği (OTSAD), Ortadoğu turizm pazarında yapmış olduğu faaliyetlere ara vermeksizin devam ediyor. Ortadoğu ülkelerinden gelen Arap turistlere ülkemizin turizm beldelerini tanıtmaya devam eden OTSAD, Marmara, Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz bölgesinden sonra rotayı Kuzey Ege'ye çevirdi.

Özellikle Karadeniz’in doğal güzelliklerini tercih eden ve Uzungöl ile Ayder bölgesinde tatil yapan Arap turistlerin "Memnuniyetsiz" ayrılmalarına, OTSAD kayıtsız kalmadı.    Arap turistlere yeni destinasyon olarak Kuzey Ege'yi tavsiye eden OTSAD, Ortadoğu ülkelerinde tanıtan Kuzey Ege'den çok umutlu.

Arap turistler Karadeniz'den memnun ayrılmıyor

OTSAD Genel Başkanı ve Comfort Seasons Turizm Genel Müdürü Hüseyin Kırk, "Son 10 yılda Karadeniz ve özellikle Uzun Göl bölgesini tüm Ortadoğu'da tanıttık. Ama son zamanlarda maalesef Arap turistler bölgeden memnuniyetsiz ayrılıyordu. Bu da bizi farklı destinasyon arayışına yönlendirdi.

Ege Bölgesi ve özellikle Kuzey Ege, Edremit ve Kazdağları'nın doğal güzellikleri bizleri cezbetti. Doğal güzelliklerinin yanısıra, eco turizm, Av turizmi ve birçok aktivitenin bu bölgede olabileceğini yerinde infolar yaparak gördük. Oksijen oranının Kazdağları’nda yüksek olması, Arap turistleri en çok cezbeden yanı olacak. Memnuniyet verici olan ise, bu bölgedeki turizmcilerin tursitlere nasıl hizmet verileceğini biliyor olmasıdır” dedi.

Karadeniz ciddi kayıplar yaşayacak

İleriki yıllarda Karadeniz Bölgesi'nde ciddi kayıplar yaşanacağını söyleyen OTSAD Başkanı Kırk, "Karadeniz'i tercih etmeyenler, şimdiden Kuzey Ege ve Kazdağları'na yoğun rezervasyonlar yapmış duruma.

Son bir yıldır özellikle Kuzey Ege ve Kazdağları Temsilci Başkanlığımız ve OTSAD üyeleri yaptıkları çalışmalarla, Arap turistlerin ve yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı” diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.