OTI'den, genç araştırmacılara destek...

OTI Holding, Türkiye adına ortağı olduğu Avrupa Birliği projesinde genç araştırmacıları destekliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
OTI'den, genç araştırmacılara destek...

OTI Holding desteğiyle Avrupa yerleşim hayatının kökleri günışığına çıkıyor. Turizm sektöründeki 20. yılını kutlayan OTI Holding’in destekçisi olduğu BEAN (Bridging the European and Anatolian Neolithic – Avrupa ve Anadolu Neolitik Dönemleri Köprüsü) projesi ile Avrupa yerleşim hayatının kökleri günyüzüne çıkarılıyor.

OTI Holding, Avrupa Komisyonu tarafından dört yıllık fon desteğine hak kazanan BEAN (Bridging the European and Anatolian Neolithic – Avrupa ve Anadolu Neolitik Dönemleri Köprüsü) projesinin Türkiye destekçisi oldu.

Yedi Avrupalı araştırma kuruluşu ile bir ticari ortağın oluşturduğu konsorsiyumdan oluşan BEAN projesinin ilk çalıştayı 4 - 8 Temmuz tarihleri arasında Belgrad’da gerçekleştirilecek. 8 katılımcı, 5 ortaktan oluşan BEAN ağı, modern Avrupalıların genetik ve kültürel ataları ile Avrupa'da yerleşik yaşamın geçim kaynağı olan tarımın köklerini inceleyecek. Entegre araştırma programı kapsamında Türkiye’de Batı Anadolu ve İzmir bölgelerinde yapılacak; genom bilimi, demografi, bilgisayar simülasyonları ve modelleme, fiziksel antropoloji ve arkeoloji gibi türdeş alanlardaki araştırmalar, araştırmacılar için en ileri eğitimi sağlayacak. 

OTI Holding, projenin birincil eğitim tedarikçisi...

2012’de çalışmaları başlatılan ve 2015’e kadar sürecek olan BEAN projesinin özel sektördeki 2 ortağından biri olan OTI Holding, aynı zamanda projenin birincil eğitim tedarikçilerinden biri. OTI Holding BEAN projesi kapsamında, her sene bir stajyeri 3 ay süreyle bünyesinde stajyer olarak görevlendirecek. BEAN araştırmacılarının ‘yeni kültürel miras ürünleri geliştirmede endüstri lideri’ olarak yorumladığı OTI Holding,  proje ekibi için lojistik destek verirken, özel turlar da düzenleyecek.

Bilimsel eğitimin yanında, sekiz doktora ile iki doktora sonrası araştırmacı adayı, ağın özel ve devlet sektöründeki bağlı ortakları tarafından sağlanan staj imkanları sayesinde pazarlanabilir işletme ve idari becerilerini geliştirme olanaklarına sahip olacak. OTI Holding’in de dahil olduğu bu ortaklar arasında Almanya Federal İstatistik Bürosu (Destatis), Springer Yayıncılık, Avusturya Arkeoloji Enstitüsü ve Ege Üniversitesi de bulunuyor.

Projeye Türkiye’den İstanbul Üniversitesi adına Edebiyat Fakültesi Prehistory (Tarih öncesi) Ana Bilim Dalı’ndan Doç. Dr. Neçmi Karul ve Ege Üniversitesi adına Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Çiler Çilingiroğlu da bölge hakkındaki derin bilgi birikimleri ile destek veriyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.