Otellerin bayram dolulukları yüzde 85’e ulaştı

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu, ''Kurban Bayramı'nda çok yüksek bir doluluk bekliyoruz. Şu anda bile %85'e varan otellerimiz var" dedi.

29/05/2024 12:40
Otellerin bayram dolulukları yüzde 85’e ulaştı

Kurban Bayramı yaklaştı, tatilciler erkenden plan yapmaya başladı. Bayramın Avrupa'daki birçok etkinliğe denk geldiğini belirten turizmciler ise, yaklaşan Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasını istiyor. Hedef kitle ise yerli turist. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu, "Kurban Bayramı'nda daha çok yüksek bir doluluk bekliyoruz. Şu anda bile %85'e varan otellerimiz var" dedi.

Haziran ortasında kapanacak okullar, ısınan hava ve yaklaşmakta olan Kurban Bayramı rezervasyonları şimdiden artırdı. CNN Türk'te yer alan habere göre, yeni sezon hakkında değerlendirmede bulunan Saatçioğlu, ''Haziran ayında havalar daha sıcak olacak. Okul tatilinden dolayı 2 milyonun çok üstüne çıkacağımızı düşünüyoruz.'' dedi.

15 Haziran'da başlayacak Kurban Bayramı tatili 4 günü kapsıyor. Sektör temsilcileri bu sürenin Ramazan Bayramı'ndaki gibi 9 güne uzatılmasını istiyor. Başkan Hakan Saatçioğlu, ''Özellikle Kurban Bayramı'nda fiyatlar 4 Bin TL'den başlayıp 15 Bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Kurban Bayramı'nda doluluklarımız bir hayli yüksek. Büyük bir boşluk kalmadı diye düşünüyorum" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.