Otellere kayıtdışı denetimi geliyor...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Rehberlik ve Teftiş Başkanı Sıddık Topaloğlu, “Risk Odaklı Denetim Modeli’yle kayıtdışılığın yoğun olduğunu tespit ettiğimiz sektörler var” dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Otellere kayıtdışı denetimi geliyor...

Topaloğlu, “Bu sektörler, spor kulüpleri, otel ve turizm işletmeleri, konaklama tesisleri, özel dersaneler, fizik tedavi ve rehabilitasyon işyerleri, ayakkabı ve terlik imalatı ile bisküvi, dayanıklı pastane ürünleri ve kek imalatı. Bu sektörlerde denetim yapabiliriz” diye konuştu.

Topaloğlu, Rehberlik ve Teftiş Kurulu’nun kayıtdışıyla mücadele ettiğini belirterek, bunun yanı sıra SGK’nın gelirlerini arttırmayı ve giderlerini azaltmayı amaçladıklarını söyledi. İşçi ve işverenden alınan paralarla ve devletin koyduğu katkılarla sağlığa para aktarıldığına işaret eden Topaloğlu, hastane, eczane, diyaliz merkezi ve medikal firmalara yapılan ödemelerin doğru olup olmadığını teftiş ettiklerini ifade etti. Bu ödemelerde haksız bir kazanç elde edilmemesini ve suistimal olmamasını sağladıklarını dile getiren Topaloğlu, ”Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’nın en önemli görevi budur” dedi.

Topaloğlu, geçmişte SGK müfettişlerinin eline bir konu verildiğini ve bu kapsamda müfettişlerin o işyerine giderek, kendi gayret ve becerileriyle çok uzun zaman alan teftişler yaptığını anlatarak, o dönemlerde müfettişlerin ”samanlıkta iğne aradığını” belirtti.

Yeni sektörler yolda...

12 Ekim 2012 tarihinde Rehberlik ve Teftiş Kurulu bünyesinde Risk Analizi ve Sürekli Denetim Grup Başkanlığı kurulduğunu ifade eden Topaloğlu, böylece Risk Odaklı Denetim Modeli’ni hayata geçirdiklerini söyledi. Böylece risk analizine dayalı teftişe geçildiğini dile getiren Topaloğlu, risk analizi yapan ekibin 15 kişi olduğunu ve ekipte doktor, eczacı, müfettiş, sosyal güvenlik uzmanı ve istatistikçi bulunduğunu bildirdi.

Topaloğlu, ”Risk Odaklı Denetim Modeli’yle kayıtdışılığın yoğun olduğunu tespit ettiğimiz sektörler var. Bu sektörler, spor kulüpleri, otel ve turizm işletmeleri, konaklama tesisleri, özel dersaneler, fizik tedavi ve rehabilitasyon işyerleri, ayakkabı ve terlik imalatı ile bisküvi, dayanıklı pastane ürünleri ve kek imalatı. Bu sektörlerde denetim yapabiliriz” dedi. .  (Milliyet) 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.