Oteller whatsapp'ı nasıl etkili kullanabilir?

Otelcilik sektöründeki agresif rekabetle beraber, yaratıcı iletişim araçlarından fayda sağlama otel yöneticileri için kaçınılmaz oldu.

Aykut Bakay Aykut Bakay 11/08/2018 20:02
Oteller whatsapp'ı nasıl etkili kullanabilir?

Gelişmiş pazarlama teknikleri sayesinde, oteller ürünlerini kolaylıkla tanıtabilir, aynı zamanda yeni iş bağlantıları kurabilir, misafir beklentileri doğrultusunda farklılığa gidebilirler. Doğrudan iletişime geçmek misafirle iletişimin en güçlü yöntemidir. Böylece direkt olarak bağlantı kurup, ürünlerini tanıtabilir ve onlarla güçlü bir iş ilişkisi kurabilirler. Sosyal mecranın yanında en iyi tanıtım ve pazarlama yöntemlerinden biri de whatsapp’tır.

Whatsapp'ın ücretsiz olması

iletişim modellerinin en etkili modeli whatsapp, sürekli kendini yenileme devam ediyor. Oteller de bu değişim ve yeniliğe ayak uydurmalı. Teknoloji çağında artık konaklama yapacak veya otelleri kullanacak misafirler, kafalarındaki sorularının cevabını vakit beklemeden almak istiyorlar. Bu yönüyle, iyi kullanılırsa whatsapp, tam bir pazarlama harikası. Ayrıca programın ücretsiz olması, pazarlama faaliyetlerinin masraflarını düşürmektedir. Ücretsiz uluslararası pazarlama yapmak bile mümkün.

Burada önemli olan konu, kişisel verilerin korunması ve misafirden paylaşımlar için müsaade alınması. Sonrasında ise, yeni promosyonlarınızı paylaşmanız, misafirlerle doğru ve hızlı iletişime geçmeniz kaçınılmaz. İşletme için en masrafsız ve en etkili doğrudan pazarlama aracı olmasıyla giderek önem kazanan whatsapp, sadece otel tanıtımında değil, restoran, toplantı salonları, sağlık kulübü, bar ve diğer organizasyonlar için de önem kazanmaya başladı.

İletişimin hızlı olması

En büyük özelliklerden biri de, misafirle  etkileşimin yüksek ve hızlı olması sayesinde, yakın tarihli organizasyonlarda çok kısa zamanda misafirlerle etkileşimi yükseltebilir ve sonuç alabilirsiniz.

Otelinizin logosunu kullanın

Whatsapp programında hem misafirlerin pazarlama yaptığınız ürünün sorularını kolayca yanıtlayabilecek, hem de kendilerine oluşturduğunuz indirimlerinizle ilgili bilgi verebileceksiniz. Ana görüntü olarak otelinizin logosunu kullanın. Misafirlerin paylaşım esnasında gördüğü fotoğraf, işletmeye ait bir fotoğraf veya logo olsun. Marka aşinalığı olmalı.

Görselleri özenli hazırlayın, optimize edin

 Pazarlama faaliyetleri esnasında hazırlanacak görsellerin ve videoların boyutları ve ölçüleri, whatsapp ölçülerine uyması ve çözünürlüğünü uygun olmalı.

Whatsapp sorumlusu tayin edin

Misafirden gelecek sorularla ilgili konulara hakimbir personel yazışmalara cevap vermeli. Yazışmalarda kurum dilli kullanmanın yanında, otelinizin imajı ve misafirlerle konuşulan dil önemlidir. Sorulan sorunun cevabını net bir şekilde misafire izah etmeli. İşletmenin kullanacağı hattın başka kimse tarafından kullanılmaması ve kişisel mesajlaşmalar yapmaması iyi olur.

İletişimin sıklığı ve sürekliliği

Çok iyi ayarlamanız gerekiyor ki, insanları sıkmamak lazım. Yoksa okumazlar. İnsanları reklama boğmayın. Tanımadığınız kişilerle paylaşım yapmayın.

Hikayeleri-story kısmını unutmayın

Özellikle whatsapptakileri... Mümkün olduğu kadar güncel tanıtımınızla ilgili, instagram ve facebookta olduğu gibi hikaye bölümünde güncel konularınızı paylaşın.

Misafir memnuniyetinin de ayrılmaz parçası olmaya başlayan whatsapp uygulaması, bazı otellerde konalayan misafirlerin anlık şikayet ve isteklerini, çözebilmek için nöbetçi müdürlere veya misafir ilişkileri yetkilisine bile verilmektedir. Misafirler resepsiyonu telefonla ulaşmak, telefon trafiği yaşatmamak veya isteğinin unutulmaması adına isteklerini direk olarak yazabiliyorlar.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.