Oteller, periyodik bakımlarını ihmal ediyor...

Makina Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Hüseyin Barut, Antalya'da yapmış olduğu incelemeler sonucunda kentte bulunan bine yakın otel ve turistik tesisten sadece yüzde 15'inin periyodik bakımı yaptırdığının belirlendiğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Oteller, periyodik bakımlarını ihmal ediyor...

Makina Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Hüseyin Barut, odanın, turistik tesislerin, sanayi tesislerinin, buhar kazanı ile basınçlı kaplar kullanan tüm tesislerin periyodik bakımlarını yapma yetkisine sahip olduğunu belirtti.

Odanın 2004 yılından bu yana basınçlı kaplar, kaldırma ve iletme makineleri, baca gazı analiz ölçümleri, gürültü kirliliği ölçümleri, titreşim ölçümleri, baca çekiş uygunluğu ve gaz yakma uygunluğu gibi konularda Türk Akreditasyon Kurumu(TÜRKAK) onaylı A Tipi Muayene Kuruluşu olarak hizmet verdiğini bildiren Barut yaptığı yazılı açıklamasında, "Bu hizmetler ışığında özellikle Akdeniz Bölgesi'nde yer alan turistik tesisler ve sanayi tesislerinin periyodik bakımlarının can ve mal güvenliği açısından önemini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Rakamlara baktığımızda; oda olarak 2013 yılı Eylül sonu verileri itibariyle 140 beş yıldızlı turistik tesisin ve 160 sanayi tesisinin periyodik kontrolleri yapılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Hizmetlerinin gerekliliği dolayısıyla yaptıkları araştırmalarda turistik tesislerin bu bakım ve kontroller için yeterli duyarlılığı göstermediğinin belirlendiğini ifade eden Barut açıklamasında şunları kaydetti:

"Kentimizde ortalama bine yakın otel ve turistik tesisin sadece yüzde 15'i yıllık periyodik muayene ve kontrollerini yaptırdığı belirlenmiştir. Bu sonuçlar çok büyük bir tehlikenin sinyallerini çalmaktadır. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ilgili yönetmenlikleri kapsamında bu muayene ve kontrollerin yaptırılması gereklidir.

Turistik tesislerin periyodik bakım ve kontrollerini yaptırmalarının yanı sıra, kazan dairelerinde bu konuda uzmanlaşmış ve sertifika sahibi personeli çalıştırmaları da iş kazalarının oluşmasını ve hava kirliliğini önleyecek, enerjinin verimli kullanılmasını sağlayacak bir hizmet politikası izlemelerine yardımcı olacaktır. Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olan kentimizde turistik tesislerin can ve mal güvenliğini, enerji tasarrufu ve çevrenin korunması için bu bakım ve kontrollere daha duyarlı olacaklarına inanıyoruz."

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.