Oteller online ödeme altyapısı seçerken nelere dikkat etmeli?

Seyahat severlerin teknolojiye olan hızlı adaptasyonuyla birlikte, turizm sektöründe büyük bir değişim yaşanıyor. Araştırmalar, seyahat edenlerin %78'inin online ödeme seçeneğini tercih ettiğini gösteriyor.

02/06/2023 13:07
Oteller online ödeme altyapısı seçerken nelere dikkat etmeli?

Telefonla ya da acenteler aracılığıyla yapılan rezervasyonlar yerini artık online seyahat acentelerine ve otellerin kendi web siteleri üzerinden yapılan online rezervasyonlara bırakmış durumda.

Peki, oteller için online ödeme imkanı sağlamak neden bu kadar önemli? Ve bir online ödeme altyapısı seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor? Bu blog yazısında, bu soruların cevaplarını bulacaksınız. İşte otellerin online ödeme altyapısı seçerken göz önünde bulundurması gereken bazı noktalar:

1. Güvenlik:

Seçeceğiniz online ödeme altyapısının güvenli olması büyük önem taşır. Müşteri bilgilerinin korunması ve ödeme işlemlerinin güvende olduğundan emin olmak için SSL sertifikası gibi güvenlik önlemlerini sağlayan, 3D Secure ve PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) uyumlu olan altyapıları tercih etmelisiniz. Kayıp çalıntı kart ve charge-back işlemlerine karşı ödemelerinizi güvenceye alan 3D-Secure ödemeler ile hem misafirlerinizin bilgileri hem sizin ödemeleriniz güvende olur.

2. Kullanıcı Dostu Arayüz:

Müşterilerinizin ödeme sürecini kolaylıkla tamamlayabilmesi ve işlemi yarım bırakıp sayfadan ayrılmaması için arayüzü kullanıcı dostu bir ödeme altyapısı seçmek önemlidir.

3. Mobil Uyumluluk:

Seyahat edenlerin büyük bir kısmı mobil cihazlarını kullanarak rezervasyonlarını ve ödemelerini gerçekleştirmekte. Bu nedenle mobil cihazlarda sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi ve farklı cihaz türlerinde kayma takılma yaşamaması için responsive tasarıma sahip olması önemlidir.

4. Entegrasyon ve Uyumluluk:

Kullanmakta olduğunuz rezervasyon ve müşteri yönetim sistemleriyle uyumlu çalışabilen bir online ödeme altyapısı seçmek büyük bir operasyonel kolaylık sağlar. Entegre bir altyapı, veri senkronizasyonunu kolaylaştırır, operasyonel süreçleri optimize eder ve zaman tasarrufu sağlar.

5. Destek ve Müşteri Hizmetleri:

Sorun yaşadığınızda veya teknik desteğe ihtiyacınız olduğunda güvenilir bir müşteri hizmetleri ekibinin bulunması, sorunlarınızın hızlı bir şekilde çözülmesini sağlar.

6. Maliyetler:

Online ödeme altyapısı seçerken maliyetler de önemli bir faktördür. Ödeme işlemlerine ilişkin ücretler ve kullanım bedeli bütçenize uygun olmalıdır.

Extranetwork Ödeme Altyapısı, otellerin misafirlerine sorunsuz bir ödeme deneyimi sunmasını sağlar

Extranetwork Ödeme Altyapısı, otellerin online rezervasyon sayılarını ve gelirlerini artırmak için ihtiyaç duydukları tüm özellikleri sağlayan alanında lider ürünlerden biridir. Güvenlik, kullanıcı dostu arayüz, mobil uyumluluk ve entegrasyon gibi önemli faktörleri bünyesinde barındıran ödeme modülümüz, otellerin misafirlerine sorunsuz bir ödeme deneyimi sunmalarını sağlar.

Ayrıca, ilgili müşteri hizmetleri ve destek ekibimizle de her türlü sorununuzda hızla çözüm üretiyoruz. Extranetwork Ödeme Altyapısı ve diğer akıllı çözümlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için www.extranetwork.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.