Otelde konaklayanlara indirim kuponu verilecek

Koronavirüs salgını (Covid 19) ortamında iç turizmi destekleyen ülkelere Avusturalya da katıldı. Hükümet ülke ekonomisine katkısı nedeniyle iç turizmi desteklemek için özel bir destek paketi hazırladı.

22/09/2020 10:23
Otelde konaklayanlara indirim kuponu verilecek

İç turizme destek kapsamında oluşturulan sistem kapsamında anlaşmalı otellere Güney Avustralya eyaletindeki konaklamalarda kullanmaları için yurttaşlara 100 Dolara varan seyahat kuponları (Voucher) verilecek. Kuponlar kentlerde 100, küçük banliyölerde ise, 50 Dolarlık olacak.

Beş yıldızlı otellerden karavan parklarındaki kabinlere kadar bir dizi turizm işletmecisi şimdiden sisteme dahil olmak için başvuruda bulunmaya başladı.

Teşvik tedbiri 7,8 Milyar Dolarlık turizm ekonomisine hareket getirecek

Başbakan Steven Marshall, COVID-19 teşvik tedbirinin 7,8 Milyar Dolarlık turizm ekonomisine hareket getireceğini ve özellikle çalışan 40.000'den fazla kişiye destek olacağını belirterek “Bu, görülmemiş büyük ekonomik zorluk karşısında hükümetimiz yerel işletmeleri desteklemeye kararlıdır.

Bu nedenle şimdiye kadar 2 Milyar Dolarlık ekonomik teşvik taahhüt ettik. Turizm ve otelcilik sektörü önemli bir yerel işverendir. Bu voucher/kupon programı aracılığıyla onları destekleyebilmekten memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Bu indirim, insanları dışarı çıkıp tekrar harcamaya teşvik edecek

Avustralya Oteller Birliği CEO'su Ian Horne, yeni teşvik tedbirini memnuniyetle karşıladığını belirterek, “Konaklamayı ve ziyaretleri artıracak her fikir şu an çok önemli ; tüketicilere böyle büyük bir indirim vermek, insanları dışarı çıkıp tekrar harcamaya teşvik edecektir“ diye konuştu.

Güney Avustralya Turizm Komisyonu Başkanı Rodney Harrex de, "Voucher/kupon kampanyasının zor zamanlar yaşayan Güney Avustralyalılar için bir ödüldür” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.