Otelciler Ağaoğlu'na sert çıktı...

Türkiye'nin en önemli kış turizmi ve kayak merkezi Uludağ'da sezonun en hareketli günlerinin arifesinde tartışmalar yeniden alevlendi. Otelciler, yaptıkları ortak bir açıklama ile Ali Ağaoğlu'na yanıt verdiler ve kış sezonuna hazır olduklarını duyurdular.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Otelciler Ağaoğlu'na sert çıktı...

İmar planı sorunu çözülmeden otelini 2011 yılına kadar açmayı düşünmediğini söyleyen Ali Ağaoğlu'na, diğer otellerin sahipleri ortak bir açıklamayla yanıt verdi. Otelciler, “Uludağ kimsenin tekelinde değil. Hiçbir sorun yok. Kış sezonunu açıyoruz” dedi.

 

Uludağ'da kaçak yapılaşmaya ve alt yapı sorunlarına karşı başlatılan ‘Dönüşüm Planı’na Ali Ağaoğlu tepki göstererek, Ağaoğlu My Resort Oteli'ni kapatmıştı. Telesiyej ve kayak pistlerini de açmayacağını açıklayan Ağaoğlu'na, Bursa Valisi Şahabettin Harput'un ardından aralarında Güney Marmara Otelciler Birliği Başkanı Haluk Beceren ve Uludağ Güzelleştirme Derneği Başkanı Serdar Yazıcı'nın da bulunduğu Uludağ'daki 17 tesis sahibi de tepki gösterdi.

 

Kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini iddia eden otelciler, Uludağ'da toplam 18 otel yaklaşık 5 bin yatak ve 23 tesisin bulunduğuna dikkat çekti. Kayak pistlerinin 6 tepeye çıktığını ifade eden otelcilerin yaptıkları açıklama şöyle:

 

“Uludağ'da kayak pistlerine ulaşmak için ortalama her bir tepeye 3 tesisten fazla ulaşım imkanı var. 2009- 2010 kış sezonunda Uludağ ’da bulunan 18 otelin, 17 tanesi ve bu otellere ait mekanik tesislerin tamamı açık ve faaliyete başladı. Hâlihazırda çalışan bu mekanik tesisler ile Uludağ’ın tüm tepelerine 3 ayrı lift alternatifi kullanarak çıkış yapma imkanı mevcut. Dolayısıyla Uludağ’da kış turizmini veya kayak severlerin pistlere ulaşmasını engelleyici bir durum söz konusu değil. Bizler Uludağ’da 17 otel ve 19 mekanik tesis ile hizmete devam ediyoruz. Otellerimiz 2010 kış sezonuna hazırdır. Mekanik tesislerimiz, kayak pistlerimizle hizmete hazırız. Herhangi bir otelin veya mekanik tesisin otellerini veya tesislerini açıp açmaması kendi ticari kararıdır. Uludağ bir markanın tesislerini kapatması ile zorlanacak veya hizmet aksaklığı yaşatacak bir kayak merkezi değil. Uludağ hiç kimsenin ve hiçbir markanın tekelinde değil.”

 

Uludağ’da 20 sene önce yapılan imar planına aykırı ilavelerin genel inşaat içinde yüzde 5’i oluşturduğunu belirten otelciler, Bursa içinde bu oranın yüzde 60 ile 80 olduğunu kaydetti. Uludağ’da ciddi bir aykırılığın söz konusu olmadığın vurgulayan otelciler, sorunların çözülmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi. (Hürriyet)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.