Otel yatırımcısının yeni gözdesi neresi?

İstanbul Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Şirketi’nin (İGD) yapmış olduğu araştırmaya göre, Adana’da otel yatırımlarında 2012 ve 2013 yıllarında büyük bir artış olacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Otel yatırımcısının yeni gözdesi neresi?

Yatırımcıların yeni gözdesi olan Adana’da oda sayısı 2 yıl içinde ikiye katlanacak. BTC petrol boru hattı, Ceyhan-Yumurtalık Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nde kurulacak rafineri, petro kimya tesisleri ve enerji santrallerinin Adana’nın ekonomik gelişimini hızlandırması otel yatırımlarında büyük bir sıçrama yaşanmasına neden oldu.

İstanbul Gayrimenkul Değerleme Şirketi’nin yapmış olduğu araştırmaya göre; önümüzdeki iki yıl içinde Adana’daki turizm belgeli yatak sayısının ikiye katlanacağı tespit edildi. İGD Yöneticisi Celal Erdoğdu, Adana’da şu anda turizm işletme belgeli 29 tesisin toplam 2058 oda ve 4200 yatak kapasitesi bulunduğunu, iki yıl içinde tamamlanacak yeni otel yatırımlarıyla 4086 oda ve 8400 yatak kapasitesine ulaşılacağını belirtti.
 
Erdoğdu, “Bir enerji merkezi olarak Adana’nın yakın gelecekteki gelişme potansiyeli otel yatırımcılarını da harekete geçirdi. Türkiye’nin hiçbir bölgesinde iki yıl içinde iki kat büyüyen turizm yatırım bölgesi olmadı. “dedi. Bilgi İçin:

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.