Otel piyasası hareketlendi...

İstanbul, ünlü turizm zincirlerinin rotasına girdi. Park Plaza Çillerler'in Taksim'deki oteline talip. Premier Inn ve Abu Dhabili Rotana ise ortak arıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Otel piyasası hareketlendi...

2012'de atılım yapan turizm sektörüne bu yıl yabancı yatırımcı yağacak. Her segmentten yatırımcı, başta İstanbul olmak üzere Türkiye'de otel yapacak arsa veya ortak arayışında. Bunların arasında ünlü Yahudi turizmci Boris Ivesha'ya ait Park Plaza da var.

GÖZLER TAKSİM'DE...

Park Plaza'nın teklif götürmek üzere değerlendirdiği projelerden biri Çiller'in Taksim'deki otelleri. Otellerden birini almak isteyen şirketin İstanbul'a ciddi bir bütçeyle geldiği belirtiliyor. İngiliz şehir otelleri zinciri Motel One Grubu da Türkiye'de orta gelire hitap eden binalar yapmak üzere franchise vermek istiyor. Taksim'i gözüne kestiren bir başka İngiliz de Whitbread Grubu. Premier Inn. markasıyla yatırıma gelen grup 85 milyon liralık yatırıma hazırlanıyor.

Taksim Hill'in sahibi Ali Kamer Yüksel ile görüşen şirket, Servus International aracılığıyla çalışmalarını yürütüyor. Servus International Türkiye Genel Müdürü Çiğdem Kubak, 8 yıl önce Türkiye'den çıkan Corinthia Group'un da şehir otelciliğiyle geri dönmeye hazırlandığını söyledi.
 
Pazar 450 Euro'yu aştı...
 
Türki ye'nin artık gecelik 450 euronun üzerinde fiyat seviyesine ulaştığını anlatan Kubak, "Fonlar da pazarda otelci olarak yer almak istiyor. Bugün Park Plaza, Azzure Properties, Kingdom Holding, Union Investment, Rezidor Grup, Whitbread, Rotana, Sol Melia, Motel One, Steigenberger gibi gruplar adına projeler değerlendiriyoruz" dedi. (Yasemin Salih)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.