'Otel içlerindeki mağazalar kaldırılsın' çağrısı...

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Dr. Şükrü Vural, otel içine ve dışına yapılacak alış veriş merkezlerine sınırlandırma getirilmesi gerektiğini söyledi. Vural, otel içindeki alış veriş merkezlerinin şehir merkezlerinde turist bekleyen esnafın işlerini olumsuz etkilediğini belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
'Otel içlerindeki mağazalar kaldırılsın' çağrısı...

Bölgede ticaret, tarım, yan sanayi ve sağlık başta olmak üzere tüm ekonomik alanların turizmin gidişatına göre şekillendiğini belirten Dr. Şükrü Vural, ekonomideki bu özelliğin doğrudan istihdama, gelire, ekonomik hareketlilik ve canlılığa yansıdığını ifade etti. Vural, şöyle dedi:

"Manavgat ekonomisindeki olumlu veya olumsuz tabloların şekillenmesini turizm sektörü belirlemektedir. Turizmin en önemli merkezlerinden biri olan Manavgat'ta Her Şey Dahil (All İnclusive) sisteminin yanında, bir de otel içlerinde açılan iş yerleri ticaretteki sıkıntıyı arttırmaktadır. Otelden dışarı çıkmayan, otel içinde alış veriş yapan turist ve böyle bir yapılanma konaklama tesisleri dışında iş yapan esnafı zor duruma sokmaktardır.

Otellerin çoğunda kuyumcu, derici, gözlükçü, market, gümüşçü, tekstilci, fotoğrafçı, kuaför, Oyuncakçı, çantacı, baharatçı, lokumcu, nargileci, internet kafe, saatçi, ayakkabıcı, butikçiler bulunmakta. Otel içleri adeta alış veriş merkezine dönüşmüştür. Böyle bir düzen içinde turist ne zaman dışarıya çıkacak ve alış verişini yapacaktır."

Vural, ticaret dengesinin oluşturulması, turizm gelirinin eşit dağıtılması ve haksız rekabetin önüne geçilmesinin acilen otel içinde ve dışında işyeri açılmasının sınırlandırılması gerektiğini belirtti. Bu sınırlamanın turizmden pay alan tüm kesimlerin geleceği için çok önemli olduğunun altını çizen Vural, şehir içinde, beldelerde ve caddede esnaf olamadan ticari geleceğin olamayacağını kaydetti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.