Otel fiyatlarına 'Taban fiyat şartı' önerisi...

Turist sayısındaki artışın turizm gelirlere aynı oranda yansımaması, yetkilileri harekete geçirdi. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, turist sayısındaki artışın, yıllardır gelirlere yansımadığını ileri sürerek, konaklama ücretlerine taban fiyat uygulaması getirilmesini önerdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Otel fiyatlarına 'Taban fiyat şartı' önerisi...

Yurt dışından gelen haber ve veriler, 2010 turizm sezonunda, Türkiye’nin, turist sayısında rekor kıracağı beklentisini güçlendirmesi, turizmcilerin endişelerini gidermeye yetmedi.

Marmaris Esnaf ve Sanatkarlarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, ilçeye gelen yabancı turistlerin dört yıldızlı bir otelde her şey dahil en fazla 10 ile 20 euro (20 ile 40 TL) arasında olduğunu belirtti. Ayyıldız, “Aynı ayardaki bir otelde oda, kahvaltı ücretini ise çok çok daha ucuz oluyor. Geçtiğimiz yıl, bazı apart oteller, ücret bile almadan yabancı turiste konaklama hizmeti verdi. Bu nedenle bazı oteller, borç batağına saplandı, personel ücretlerini bile ödemeyedi” diye konuştu.

 

En az 70 Euro olsun...

Bu uygulamanın yanlış olduğunu savunan Ayyıldız, bu fiyat politikasının sürmesi halinde, turist sayısı ikiye katlansa da bir şey değişmeyeceğini iddia etti. Önemli olanın gelen turist sayısının gelire yansıması olduğuna dikkati çeken Ayyıldız, “Bunun için öncelikle yatak başına alınan ücretlere taban uygulaması getirilmeli. Dört ve beş yıldızlı otellerde, kişi başı gecelik her şey dahil ücreti en az 70 Euro (140 TL) olmalı” dedi.

 

Bir paket sigara fiyatına konaklama...

 

İngiltere’den internet yoluyla Marmaris tatili alanlar, komik denilebilecek ücretlerle konaklama yapabilecek. 2010 yılı Nisan, Mayıs, Haziran ve Ekim aylarını kapsayan dönemde, kişi başı günlük, oda+kahvaltı hizmeti veren otellerden 1.1 pounda (2.5 TL), her şey dahil sistemiyle çalışan tesislerden ise 6.25 pounda (14.5 TL) tatil satın almak mümkün. Dört kişilik apart otelin günlük ücreti ise 3,25 (8 TL) pound civarında. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.