Otel değil müze... Osmanlı, Bizans ve Antik çağ kalıntılarıyla dolu

20 yıl önce restorasyon çalışmaları yapılan Antalya'daki Osmanlı Konağı'nın her yerinden tarihin farklı bir katmanı çıktı. Turistlerin ilgi odağında olan otelin her adımı adeta müze gibi. Her bir yerinde Osmanlı, Bizans ve Antik çağlara ait önemli eserlere rastlandı.

01/06/2024 13:50
Otel değil müze... Osmanlı, Bizans ve Antik çağ kalıntılarıyla dolu

Türkiye'nin hem turizmini hem de tarihini yansıtan Osmanlı Konağı, 2004 yılında otel olarak açıldı. Ancak 20 yıldır otel restorasyon yapılıyor. Çalışmalar sırasında otele sık sık arkeologlar gelerek ortaya çıkan eserlerin değerlerine ve tarihlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Oda tv'de yer alan haberde; Antalya'da bulunan otel adeta turizmin bel kemiği olarak görülüyor. Çünkü bazı ziyaretçiler oteli gezip Osmanlı, Bizans ve Antik çağlardan kalan kalıntıları inceliyor.

287 eserin bulunduğu ve sergilendiği otelin görünüşü de bozulmadı. Kazı çalışmalarının 2019 yılından tamamlanması akabinde otel yaklaşık 2 yıldır ziyaretçi akımına uğruyor.

OTEL DEĞİL MÜZE!

Evin iç kısımlarındaki tüm alanlar açıldı. İç kısmı adeta Osmanlı Saraylarını yansıtıyor. İşlemeler ve malzemeler yakın Osmanlı'nın tüm izlerini gözler önüne sürüyor. Milattan Önceki yıllardan kalan taşlar ve kalıntılara ise hiç dokunulmadan cam çerçeveler yapıldı. Antalya'da yaşamın başlaması Bergama Krallığına kadar uzanıyor.

Otelin bahçesinde milattan öncesine ait yapılan bir aslan heykelinin pençesi misafirleri karşılıyor. Türkiye'nin ikinci zengin ailesi olarak bilinene Kıraç ailesi tarafından tüm bu çalışmalar titizlikle yürütüldü. Turizme katkı sağlaması için çalışan Kıraç ailesi ayrıca dikkat çekici ve dünya da bir ilki temsil eden otelin kapılarını açtı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.