Otel çalışanları 2 hafta çalışacak, 2 hafta izinli olacak

Rusya’da Covid-19 hastalarının 14 gün olan karantina süresi itibariyle 7 güne indirildi. Ayrıca otel ve turistik noktalarda çalışanların 2 haftalık vardiyalarla çalışacağını açıkladı.

20/01/2022 12:36
Otel çalışanları 2 hafta çalışacak, 2 hafta izinli olacak

Rusya’da Covid-19 hastalarının 14 gün olan karantina süresi bugün itibariyle 7 güne indirildi. Ayrıca otel ve turistik noktalarda çalışanların 2 haftalık vardiyalarla çalışacağını açıkladı. Alınan karara göre 2 hafta çalışan bir turizm çalışanının 2 hafta izinli olacağı belirtildi.

Rusya’da korona virüsün Omicron mutasyonu vakalarında artış gözlenmesi üzerine Rus yetkililer Başbakan Mihail Mişustin liderliğinde bir araya geldi. Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova ile Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin’in de katıldığı toplantıda, ülkede Covid-19 vakalarının yüzde 60’ına yakınının Delta Plus mutasyonu olduğu açıklandı.

Karantina süresi 7 güne düşürüldü, otel çalışanları vardiyalarla çalışacak

Rusya’da Covid-19 gündemine dair düzenlenen toplantının ardından Covid-19 hastaları için 14 gün olan karantina süresinin 7 güne düşürülmesi kararı alındı. Rus hükümeti, iş verenleri uzaktan çalışma yöntemine davet ederken, otel ve turistik noktalarda çalışanların 2 haftalık vardiyalarla çalışacağını açıkladı.

Alınan karara göre 2 hafta çalışan bir turizm çalışanının 2 hafta izinli olacağı belirtildi. Ayrıca hükümet tarafından 17 ve 18 Şubat’ta yapılması planlanan Uluslararası Rusya Yatırım Forumunun da iptal edildiği açıklandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.